Es proposa Rafael Chirbes Magraner, com a fill predilecte de la ciutat

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, del Compromís, proposa al consistori iniciar l’expedient per nomenar a l’escriptor i crític literari, Rafael Chirbes Magraner, com a fill predilecte de la ciutat. La proposta de l’alcaldia va ser aprovada per unanimitat en el plenari ordinari celebrat el dilluns.

Rafael Chirbes Magraner (Tavernes de la Valldigna, 27 de juny de 1949) serà nomenat fill predilecte de Tavernes, després que el plenari aprovara per unanimitat la proposta nascuda de l’alcaldia d’incoar el corresponent expedient. Jordi Juan va recordar els mèrits literaris del valler que el feien mereixedor del guardó, entre els quals citava dur sempre amb ell el nom de Tavernes.

Rafael Chirbes va naixer a Tavernes, on va viure fins que la mort de son pare ferroviari,  el va obligar a deixar la ciutat per estudiar en els col·legis de la companyia. A Madrid va estudiar Història Moderna i Contemporània, dedicant-se despres a la tasca de professor d’espanyol a Marroc, critic literari i diverses activitats periodístiques.

Rafael Chirbes es troba en possessió del Premi Nacional de la Critica per “Crematorio” (2007), adaptada en una serie televisiva, i on retrata la bombolla immobiliària a Espanya.

Aquest guardó el tornaria a aconseguir amb la novel·la “En la orilla” (2014)”. Abans d’aquestes obres, Chirbes havia passat a ser un escriptor molt conegut en el panorama literari nacional per la trilogia on retrata la postguerra espanyola i fins la transició “La larga marcha” (1996), “La caída de Madrid” (2000) i “Los viejos amigos” (2003)”.

Foto: «Chirbes rafael 280908 lesung koeln 1» por HpschaeferTreball propi. Disponible sota llicència CC BY 3.0 via Wikimedia Commons.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *