L’Ajuntament de Tavernes ha passat de 4,5 milions de dèficit a un superàvit d’1,5 milions en 4 anys, malgrat haver recaptat 5 milions d’euros menys que l’anterior corporació. Així ho ha informat l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, en una xarrada informativa sota el titul en què i com gasta els nostres impostos l’Ajuntament.

L’endeutament s’ha reduït malgrat haver fet dos préstecs no per fer inversions, sinó per pagar els proveïdors. I és que davant un Ajuntament arruïnat, la prioritat del govern municipal ha sigut sanejar un Ajuntament que es trobava en fallida econòmica. L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha recordat la baixada de la contribució efectuada esta legislatura, la de menys ingressos dels darrers anys, i precisament quan s’ha aconseguit l’equilibri econòmic.
L’Ajuntament no ha disposat de diners fins al 2014 per a efectuar cap inversió, donat que els diners disponibles han estat destinats a pagar el deute anterior. La baixada de l’IBI tindrà continuïtat amb la baixada de la contribució dels sectors no urbanitzables de la platja de Tavernes, que a partir de l’any 2016 baixarà entre el 80 I el 90 per cent.

El deute s’ha rebaixat de 16 milions a 13,9 milions d’euros en 3 anys, a pesar dels préstecs del pla d’ajust realitzats per pagar deute I factures endarrerides, i el pagament del pàrquing municipal, entre d’altres.
L’alcalde de Tavernes va informar del pagament d’interessos I capital entre els anys 2011 i 2015 efectuats pel govern municipal. A més dels 9 milions d’euros, cal afegir el cost del pàrquing municipal, les factures en els calaixos I el dèficit, amb la qual cosa el govern municipal ha pagat 17 milions d’euros heretats de l’anterior legislatura.

Malgrat això, Jordi Juan, ha manifestat la seva satisfacció perquè governant amb honradesa, transparència I participació, entre altres actuacions, han pogut equilibrar els comptes I amb 5 milions d’euros menys d’ingressos s’han realitzat moltes millores als espais urbans, plans d’ocupació, emprenedoria juvenil, recuperació de la segona bandera blava, avanços en la nova Depuradora, I els permisos del col·lector de la platja quines obres començaran després de l’estiu de 2015.