Javier Escrihuela, responsable d’Agricultura del govern de Compromís, renuncia al càrrec de regidor

Javier Escrihuela, regidor d’Agricultura, va presentar la seua renúncia al càrrec en el plenari del dilluns, assenyalant que era una decisió “estrictament personal”. El regidor va assenyalar que havia adquirit una gran experiència i que treballar pel poble és gratificant.El regidor Javier Escrihuela deixa la tasca municipal amb un balanç ben positiu: l’asfaltat de diversos camins rurals, la compra de màquines que han servit des de la neteja del riu fins a altres usos agrícoles, la cessió gratuïta de la Cambra Agrària a Tavernes, el canvi de model de la fira de Sant Jaume i va impulsar i executar el dragatge, neteja i recuperació del llac de la Goleta.

I com a últim servei a Tavernes, tal com va recordar l’alcalde Jordi Joan, dins de la gestió per la millora de camins, una de les seues prioritats, aconseguir 240.000 euros per a la reparació i asfaltat de camins rural. Eixe mateix dia del plenari, s’havien obert els sobres de les ofertes econòmiques.

El regidor en l’acomiadament va donar les gràcies a la brigada agrària, la vigilància rural i a tots els treballadors municipals i al tècnic del departament d’Agricultura. Com a paraules finals, un missatge a tot el consistori: una reflexió del paper de l’Agricultura com a motor econòmic de Tavernes, a la qual calia mimar i dotar de més recursos.

L’alcalde Jordi Joan, en representació de la ciutat, agraïa la tasca feta pel regidor, i sobre tot en moment difícils i complicats, com els que hem viscut els darrers mesos quan va haver de coordinar l’emergència que vam patir per les pluges, on mantindré la calma i tranquil·litat va ser un factor important.

També va remarca la dedicació a Tavernes junta a la seua faena d’agricultor i assenyalava que els veïns havien d’entendre la dedicació i l’esforç que tindre un càrrec comporta, sobre tot si és municipal, perquè son els primers a qui s’adrecen els veïns. L’alcalde va recordar que Javier Escrihuela és i ha treballat d’agricultor i això, massa vegades, ha estat un motiu d’interferències entre la seua faena privada i la publica.

Jordi Joan, ja com a membre de Compromís, li agraïa el haver format part del projecte, de tot el que li havia aportat i del que continuarà portant des del Consell Agrari, ja que anunciava que continuarà en el mateix com a representant de Compromís.

La resta de grups, a través de diferents representants, coincidiren en donar les gràcies per la tasca feta, i sobre tot per haver treballat tant bé la seua àrea. La portaveu de Compromís, Bea Ferreres, va assenyalar el respecte total a la decisió presa “perquè com sempre diguem, primer son les persones”.

Emili Enguix, el nou regidor

Emili Enguix serà el nou regidor per Compromís de Tavernes en substitució de Javier Escrihuela.

Emili Enguix és nascut a Tavernes, te 58 anys i és pare d’un fill i una filla. Titulat tècnic superior en informàtica treballa des de fa 36 anys com com agent de Serveis Auxiliars a l’aeroport de València, on és també responsable sindical del sector aeri.

Persona molt arrelada a Tavernes i que ve d’una família vallera de forners per part paterna i de llaurador per la materna.

En la fotografia, una imatge d’Emili Enguix presa en el plenari del passat dilluns.

Informació a partir d’un article de la Cotorra de la Vall.

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *