Compromís l’ha tornada a omplir. Sempre s’ha dit que l’alcaldia passa per omplir la Casa de la Cultura, però Compromís va fer l’acte central fora, en la plaça, més capacitat.  Més de 500 persones ompliren les cadires del grup Ruano, totes veïns i veïnes, ciutadans i ciutadanes només de Tavernes. Josep Llàcer va pujar els graons que el duien fins al faristol al ritme de “alcalde, alcalde, alcalde” en la boca dels assistents mentre sonava la música de sintonia de Compromís.

Una xaranga va animar els minuta previs al míting i abans de la intervenció del candidat de Compromís, els dos alcaldes que l’han precedit, Sergi González i Jordi Joan, intervingueren en l’acte per glossar les qualitats de l’equip i candidat que presenta Compromís i on el treball, l’esforç, l’interés pels temes de Tavernes tot allò que en conjunt es tradueix en una sola paraula “gestió, per a un millor Ajuntament, per a tots els vallers i valleres” i per al millor equip que es presenta a eleccions comandat per Josep Llàcer.

“Tenim el millor candidat, Llàcer és una persona treballadora, constant, que s’esforça, que es desvetlla per Tavernes, per tots nosaltres, un gran gestor com ha demostrat al front de les àrees que ha dut en aquests anys de govern de Compromís, i amb tots vosaltres, candidats i candidates de Compromís, Tavernes té el millor equip per gestionar-lo” concloïa Jordi Joan en el seu parlament. 

L’acte va tindre moments de molta proximitat, molta sinceritat quan el mateix Llàcer en un moment del seu parlament afirmava “se que molts de vosaltres voldríeu que jo fora també de fer-me selfis i fotos, però no sóc així, jo sóc de treballar, de preocupar-me, d’arribar al cap dels problemes i solucionar-los, de dir al final de tot: ja està solucionat!. Les fotos no gestionen l’Ajuntament ni solucionen els problemes, sinó l’atenció constant i el treball tots els dies a Tavernes. I jo és el que us promet i és el que se fer i faré: treball, esforç, atenció als problemes de Tavernes, anar on siga, fins a Brusel·les si cal, com sempre he fet per defensar-vos a vosaltres que sou Tavernes, que sou el meu poble i a qui tant estime”.  

 Josep Llàcer, va fer un resum del que ha estat la gestió de Compromís i quin és el projecte de ciutat, iniciant el relat des del principi, quan “els vehicles policials anaven a Xeraco, perquè el PP feia un any que no pagava a les gasolineres de Tavernes, quan firmàvem polisses a 6 mesos per pagar funcionaris, quan teníem 3’5 milions en factures que el PP va deixar als caixons,  amb més de mil proveïdors que no cobraven, teníem un Ajuntament en fallida econòmica“. I això ho van fer, recordava Josep Llàcer, els que ara “volen un canvi. Un canvi per a tornar a la situació del 2011.”

El candidat de Compromís va reivindicar la tasca de tots els regidors en tot moment del seu parlament i destacava el treball “des del 2015, per aconseguir un projecte de ronda de circumval·lació per a Tavernes”.

 Llàcer va remarcar que des del 2015, amb un govern que era només de Compromís, van dur a carreteres de la Generalitat les reclamacions, les propostes, l’exigència i la denúncia del trànsit en mig de Tavernes, a través de desenes de reunions amb els responsables de carreteres – ací va citar el nom dels tècnics de carreteres- i fins aconseguir una proposta de projecte. “Ara veiem que hi ha partit que no s’ha preocupat en 8 anys del tema, que mai no ha estat ni  l’hem vist en cap reunió amb els responsables de carreteres, i ara en la premsa s’apunten com a seua una gestió que hem fet només Compromís”.

Josep Llàcer va qualificar de “mentira”, i així ho va dir “és mentira” que Compromís haja abandonat la part alta de Tavernes per a afirmar que “hem invertit més que ningú, 1’2 milions en obres”, que va passar a nomenar una per una.  El candidat a l’alcaldia va explicar com Tavernes va estar 6 anys intervinguda pel Ministeri d’Hisenda per l’estat de fallida de l’Ajuntament “si hagues estat una empresa privada l’haurien tancat” i com gracies a la bona gestió econòmica “varem trencar les previsions del Ministeri que calculava 16 anys per eixir de la crisi financera municipal i ho vam aconseguir en 6 anys i començarem a invertir”

Explicava Llacer que a pesar de la llosa del deute que els deixaren, 28 milions d’euros, es va pagar deute i continuar invertint en el poble, hem pagat funcionaris i proveïdors al dia, i tot això afirmava que sense pujar impostos. “Es mentira eixe mandra que hem pujat impostos i taxes. Les taxes municipals no s’han pujat en 12 anys de govern de Compromís, els impostos no els hem pujat tampoc, i només l’IBI en el 2017 es va ajustar després de les rebaixes consecutives dels valors cadastrals que aconseguirem del ministeri, més d’un 30%. Després d’eixe ajust el 2017 res no s’ha modificat, l’Ajuntament continua cobrant igual, tot i que estem patint, com tots, els augments de preu de la inflació i hem passat per una pandèmia que ha canviat moltes coses“.

 Al llarg del seu discurs Llàcer va elogiar la tasca feta en la legislatura per Noe Alberola, per Encar Mifsud, per l’alcalde Sergi Gonzàlez i va remarcar el gran treball i les qualitats humanes de Mònica Palomares, Angi Llinares i Emili Enguix, els tres regidors que per motius personals i sense deixar el projecte de Compromís, no es presenten en llocs d’eixida.

El candidat de Compromís va remarcar la legislatura complicada que s’ha passat, on després de la DANA Glòria, hem passat una pandèmia i després la DANA Filomena, però deixant clar que l’Ajuntament no s’havia parat, que l’equip humà de Compromís dirigit per l’alcalde Sergi Gonzàlez “va seguir gestionant, va oferir serveis als veïns, ajudes als comerços, ajudes a les persones necessitades, atenguérem la sanitat de la població, potenciarem la cultura amb el Balcó ací a la Casa de la Cultura, no tancarem mai l’Ajuntament perquè els regidors de Compromís vam estar durant quasi dos anys les 24 hores del dia al servei de la ciutadania. i això tots no ho podem dir”.

El relat va continuar amb les millores amb jocs infantils en el poble, les inversions en infraestructures esportives, les millores en la platja per evitar sobre tot inundacions amb l’obra del vial perimetral i col·lector  i l’anunci de realitats com la posada en marxa la setmana vinent del Centre Respir després del temps provisional en el Braç Treballador per les obres, o els 3 milions que s’han aconseguit de la Generalitat per la compra de solar del Sareb al costat del nou Parc del Cambro, per a dedicar a serveis socials i atenció a la ciutadania, les naus per a dedicar a centre d’activitat jovenívoles. 

 Un dels temes que va destacar Josep Llàcer va ser la constant reivindicació de solucions per a les nostres platges que ha dut a cap Compromís des del 2011, i quan anaven a Madrid ni el PP ni el PSOE, que ara tant parlen, els ajudaren en res, només el senador Mulet, present a l’acte i el diputat Baldoví.També va destacar les subvencions aconseguides per Compromís de l’ordre de 15 milions que s’han dedicat a tallers d’ocupació.

Llacer va reivindicar també la gestió en Urbanisme per desbloquejar el Polígon el Golfo, on l’Ajuntament ja pot donar llicències d’obres, o per aconseguir que la nova rotonda d”entrada a la Goleta siga una realitat, o la rotonda de davant la Policia Local i les que hi ha en projecte al carrer Portalet i a l’entrada de Tavernes, al costat de la font dels gitanos.

L’acte va comptar també amb la presència de la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, que després d’un repàs a la gestió (banc de llibres, aules de 2 anys, recuperar els 6000 professors que va cessar el PP i augmentar-los en 5000 més, Pla Edificant, eliminació de barrancons… ) es va centrar en els temes propis de Tavernes, que cal dir-ho, els duia ben estudiats.

Així remarcava que Tavernes disposa ara de 88 professors més que el 2015, quan governava el PP, però només s’han incrementat en 81 els alumnes vallers, parlava dels bancs dels llibres amb un estalvi a les families, o de l’impuls a les escoles de 2 anys, però allò que remarcava eren els 23 milions que Tavernes ja disposa per al Pla Edificant i d’atendre la petició del govern de Compromís i de la comunitat educativa de l’IES Jaume II el Just per no demolir el centre i remodelar-lo. “Us puc ben assegurar- afirmava la consellera- el bon treball i les gestions serioses i constants de Josep Llàcer al front d’Obres i Fina Vercher en educació per fer possible una remodelació que, no ho oblideu, serà per a tots els centres de Tavernes. I això Tavernes ho tindrà gràcies al govern de Compromís i la faena ben feta”.

 El senador Carles Mulet, la persona que junt a Baldoví, ha portant endavant totes les reivindicacions de Tavernes a Madrid, feia un repàs de les vegades que ha visitat Tavernes , potser més que cap altra localitat, i ha recorregut en varies ocasions el riu Vaca, la platja, l’estació del tren, el memorial de la Memòria Històrica, el jaciment de Bolomor… i explicava les gestions realitzades en aquests 8 anys de senador reivindicant allò que Tavernes li demanava gràcies, indicava, a la constant comunicació i perfecta sintonia en els temes vallers que manté amb Josep Llàcer.

“Hem treballat els dos de valent per Tavernes, hem explicat els problemes de les vostres platges, del vostre riu i sempre ens trobem amb l’oposició i el vot en contra dels senadors del PP i PSOE, més preocupats dels interessos del seu partit que els dels pobles que haurien de representar, i entre ells lamentable la postura contraria sempre dels senador valencians d’aquests partits, fins i tot d’algun amb arrels de Tavernes”  remarcava.