Morera (BLOC): “Confiem que la direcció del PSPV no acceptarà una proposta que només té com a objectiu netejar la mala imatge de Camps i Blasco“.

El Secretari General del BLOC, Enric Morera ha expressat este matí­ la “profunda indignació” de la formació nacionalista en donar-se a conéixer la proposta llançada pel president de la Generalitat, Francisco Camps, al principal partit de l’oposició per arribar a un acord en matèria urbanística i d’ordenació del territori. En opinió de Morera, “això posa de manifest que Camps i Blasco s’han adonat de la profunda crispació social que provoca el seu model” i, per això, ha instat el Consell a “reorientar el seu model urbanística“.

Morera s’ha mostrat “confiat que la direcció del PSPV-PSOE actuarà en coherència amb allò que esperem d’ells la resta de forces polí­tiques progressistes i els nostres votants i militants“. No creiem, ha afegit Morera, “que Joan Ignasi Pla li torne a regalar un baló d’oxígen al PP com ja ho va fer amb el pacte de l’Estatut“. En eixe sentit, Morera ha advertit que, “si el PSPV accepta l’acord que proposa el PP en matèria urbaní­stica, estarà posant en perill desenes de governs municipals progressistes on governem conjuntament“.

El dirigent nacionalista ha qualificat la polí­tica urbaní­stica i territorial del Consell de “depredadora, desordenada i insostenible” i per això ha considerat que “desallotjar el PP de la Generalitat serà , el 2007, l’única manera de salvar el territori valencià de la seua destrucció definitiva“. En eixe sentit, ha qualificat d’insòlit que Camps “intente guanyar suports per a una política que ha sigut el principal tret distintiu dels seus anys en el govern de la Generalitat“. Si volen canviar el model territorial i urbaní­stic, ha conclòs Morera, “que comencen a fer gestos com, per exemple, una moratòria urban­istica a tot el litoral, una negociació de la LUV amb tots els agents implicats i la paralització immediata de PAIs salvatges com el de Porxinos i el de Tavernes“. A partir d’ací­, ha dit Morera per finalitzar, “podrí­em començar a parlar“.