El portaveu, Miquel Bononad, lamenta que el PP vol la confrontació i no la unitat.
El Bloc de Tavernes ha manifestat que “no s’han de buscar culpables, sinó solucions” davant el problema sorgit amb el barranc que travessa els terrenys previstos per al nou Institut d’Ensenyament Secundari La Valldigna.
El seu portaveu, Miquel Bononat, ha assenyalat que els partits “han de posar-se la granota de faena i treballar de seguida” per aconseguir que aquesta infraestructura siga una realitat el més prompte possible. El regidor nacionalista ha afirmat estar sorprés per la resposta negativa donada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) al projecte de canalització del barranc de la partida del Cambro presentat pel govern municipal del Partit Popular.
Segons explicava Bononad, el Bloc estava convençut que la solució al problema del barranc s’havia pactat i consensuat per les institucions implicades. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) depén del Govern central, però el nacionalista afirma que la importància que té per a la ciutat aquest nou centre educatiu està per damunt de les lluites partidistes.
Bononad ha lamentat les manifestacions del PP per considerar que segueixen la línia iniciada el 1999 i que no és altra que buscar sempre culpables per a justificar els continus fracassos de la seua gestió municipal.
La CHX ha denegat a l’ajuntament el permís d’una canalització coberta en base a la normativa del PATRICOVA i del sol no urbanitzable i l’indica que ha de fer-ho a cel obert. El PP ha acusat a la CHX de prendre una decisió política i no tècnica, donat que en aquestes condicions la construcció del nou centre en la parcel·la escollida serà impossible. Bononad ha assenyalat que “no és moment de confrontacions. S’ha d’abandonar les declaracions culpatòries i arrimar el muscle per a que el projecte tire endavant.” El portaveu del Bloc ha confirmat la predisposició total del Bloc a col·laborar amb tots els grups.