El pacte P.P. P.S.O.E. fet a esquenes del poble significa, a més d’aprovar el PGOU simater, el tret de sortida per la destrucció de la Valldigna.
“RESERVES”
“…i ens paga com una mena de pensió vitalícia pel fet de ser indis… a causa de les necessitats del govern per explotar el territori… .Cobrem per fer d’indis. Nomes per aixó.
Margarida Aritzeta. Emboscades al gran nord. Ed.62. Barcelona 85.
El pasat 27 de juliol a Simat es produia una votació que significava, a més d’aprovar el PGOU simater, el tret de sortida per la destrucció de la Valldigna.
El pacte P.P. P.S.O.E. fet a esquenes del poble i dels altres grups polítics amb representació municipal, als quals, siga dit de passada, se’ns va retirar la paraula al mateix ple, palesava la hipocresia d’uns partits mes preocupats pels guanys fàcils, que en la correcta administració d’unes polítiques concretes: turístiques, agràries, socials, d’ordenació del territori… en definitiva de sostenibilitat,que amb un treball rigorós i pot ser més lent, podrien haver fet de la Valldigna un dels llocs mes agradables del nostre litoral.
Alhora amb “l’Homologació, Pla parcial i Documents de planejament del sector est” s’aprovava un Pai amb camp de golf i urbanització. En concret tenen pactada una de les alternatives tècniques presentades a final de 2005 amb unes modificacions que la fan més desgavellada encara. El poble nou que resulta, amb unes 5000 persones, bastant més gran que Simat, estarà més allunyat del nucli actual i sense cap possibilitat d’integració. S’obre , aixì, la porta per mes PAIs, amb la LUV qualsevol pot presentar un PAI als terrenys qualificats de Sol no Urbanitzable comú ,sense cap tipus de protecció.
Ara aprovat el PAI a Simat, a punt el de la Mar a Tavernes, no tardarem en veure’n a Benifairó i se’ns dibuixa una Valldigna macrourbanitzada amb uns pobles isolats (aborígenes ens diran… en anglés això si!) els habitants dels quals no hi tindrem accés.. o al menys no ho tenen programat per nosaltres.
Les polítiques de la Generalitat no tenen previstes les infraestructures socials necessàries per cobrir la suposada demanda. Que passarà quan tripliquem la població i tingem el mateix nombre de metges? Qui ho patirà?…( per cert, aquest estiu no tenien previstos metges per substituir les vacances) Hospitals privats? Ambulatoris col.lapsats?. I el consum d’aigua? Podrem suportar el consum humà triplicat? Jardins, piscines, camp de golf?… I les carreteres… mes autopistes? Ara n’han fet una de peatge, des del “Centro” fins el “Levante feliz”… i esbojarrat, per evitar col.lapsos i embussos.On?… a Madrid.. perque en arribar a eixa frontera del “Levante feliz” i esbojarrat son les que hi ha i per tant embussos a Utiel i València o Villena i Alacant…Ves quina solució.
I rematant-ho tot més ALTA TENSIÓ…
No voldria semblar funest, no em puc imaginar,però,un altre futur, per aixó faig una crida a la Conselleria de Medi Ambient i a la Comissió d’Urbanisme que aturen aquest desgavell, a la fí aquest model pactat pel PPPSOE de Simat no té res a veure i s’oposa frontalment a la ciutat mediterrania i compacta que sembla ser que es despren del Pla d’Acció Territorial de la Generalitat Valenciana.
Joan Aureli Mansanet i Mansanet Regidor Bloc-Ev Simat