Miquel Bononad considera molt preocupant la situació dels centres públics del municipi per la manca d’inversions de la Conselleria d’Educació en la millora de les infraestructures i els espais físics.
El BLOC culpa al PP d’aquesta situació en ser responsable com a partit de govern en la Conselleria d’Educació i en Tavernes de no haver iniciat cap projecte per a adaptar els centres de primària a les necessitats educatives derivades de la vigent LOE. El BLOC denuncia igualment que un any més s’ha iniciat el curs escolar sense cap expectativa per a les obres del nou IES “La Valldigna”, i això implica la massificació d’alumnes de secundària en els espais de l’IES “Jaume II” que comparteixen ambdós centres.
El portaveu del BLOC, Miquel Bononad, ha manifestat que al col·legi públic Alfàndec funcionen dos barracots, i l’edifici més antic dels dos edificis que formen el centre escolar de major assistència de Tavernes no reuneix cap condició de seguretat. El més greu de tot és que està ocupat pels escolars de menor edat.
El regidor del BLOC recorda que aquest pavelló no disposa d’eixides d’emergència, no té entrades accessibles i té una escala que és un perill per a la seguretat dels escolars. La Conselleria d’Educació i el govern municipal de Tavernes no han fet res, malgrat que la situació ha sigut denunciada per l’equip directiu a les autoritats educatives en diverses ocasions.
Els tres col·legis públics de Tavernes, Sant Miquel, Magraner i Dívina Aurora, no tenen adaptades les seues instal·lacions a les exigències de la LOE i no hi ha cap constància que la Conselleria d’Educació tinga previst alguna actuació immediata.
Miquel Bononad ha destacat que si les infraestructures educatives públiques a Tavernes són deficients també és causa de gran preocupació a la Valldigna l’incompliment sistemàtic de la llei a Benifairó i Simat. “Els centres de primària acullen els alumnes del primer cicle d’ESO perquè els dos instituts de Tavernes no tenen espai ni aules per a tot l’ESO. S’està incomplint la llei i s’està deixant a la Valldigna a la cua de l’educació valenciana”, ha explicat Bononad.
El BLOC a través del seu portaveu ha criticat la paralització d’anys del projecte de l’IES “La Valldigna”. Bononad creu que la situació es deu “a la falta d’interés, previsió i voluntat política demostrada durant anys pel govern municipal del PP de Tavernes”. La situació és molt greu en l’ESO per la necessitat que té la Valldigna d’un nou centre i el BLOC ha recordat que va impulsar el primer projecte d’institut, consensuat pel mateix Bononad amb la Conselleria, aprovat en el 1998 i que va comptar en alguns anys amb consignació pressupostària de la Generalitat.
Bononad ha manifestat que el centre ja seria una realitat fa uns anys si el PP no hagués paralitzat el projecte en aconseguir la majoria absoluta i, el que és més lamentable és que en les dues darreres legislatures s’ha dedicat a prometre el seu inici però vuit anys després no hi ha cap perspectiva immediata d’inici.