Els nacionalistes acusen els populars d’utilitzar el Pla d’Acció Territorial en benefici propi

El govern del PP a l’Ajuntament de Tavernes està disposat a revisar el recent PGOU (només porta 1 any i mig de vigència) emparant-se en el Pla d’Acció Territorial de la conselleria de Territori, un document que encara no s’ha publicat en el DOGV i que segons les últimes informacions ha estat abandonat per la Generalitat. El BLOC de Tavernes ha exigit al PP el compliment de la legislació vigent en la revisió del PGOU. El BLOC no troba arguments sòlids i consistents que obliguen a una revisió de l’actual PGOU. Miquel Bononad, portaveu del BLOC a Tavernes, ha manifestat que “el govern utilitza com excusa el Pla d’Acció Territorial i oblida conscientment la nova Llei del Paisatge de la Conselleria de Territori i Habitatge que inclou elements nous a l’hora d’abordar els plans urbanístics” Des del BLOC es creu que la revisió que vol fer el PP podria ser il·legal perquè no contempla la Llei del Paisatge ni tampoc la participació ciutadana.
Altres mancances detectades en el procediment per a la nova revisió del PGOU de Tavernes és la falta d’un informe jurídic que avale l’informe tècnic de l’estudi de revisió. “L’informe jurídic no ha estat entregat a l’oposició i ens consta que no s’ha realitzat” ha declarat Bononad.
Des de les files nacionalistes s’ha assegurat que per ocupar tots els habitatges previstoss en el nou PGOU es necessitaran un total de 60 anys ja que el creixement demogràfic de la ciutat està al voltant de 75 habitants per mitjana. Des del BLOC s’afirma que no hi ha cap necessitat sostenible per a la construcció massiva d’habitatges ni per a l’execució de cap PAI.
D’altra banda des del BLOC de Tavernes ha demanat que s’informe a la població afectada pel PAI i que siguen els propietaris de les terres els que han de marcar els preus de venda i no elements al·liens.El regidor Bononad ha afirmat que el BLOC no farà com el PP de Tavernes. “Els nacionalistes no enfrontarem els diferents sectors socials ni crisparem la normal convivència dels veïns. Simplement volem que es complisquen tots els termes legals que implica la revisió del PGOU
El BLOC vol remarcar que la revisió del PGOU només cerca com a únic objectiu executar els PAI de “La Vall del Mar” de Bancaixa i de “Granata Golf”, malgrat ser un tema que els partits haurien de tractar amb la màxima delicadesa per a no crear fractura social a Tavernes