El Bloc li recorda al PP que l’únic projecte per a construir l’IES La Valldigna va ser iniciat pels nacionalistes a l’any 1997 i que en el 1999, va ser paralitzat pel govern municipal del PP després d’obtindre la majoria absoluta.

El portaveu del Bloc, Miquel Bononad, ha assegurat que “és inconcebible i inqualificable que l’alcalde Manolo Vidal afirme que el projecte duu 20 anys, quan es del 1997 i que el PP el durà a cap després de què ningú no es preocupara. És notori i massa sabut de l’opinió pública de la Valldigna que l’única cosa que ha fet el PP en 10 anys és posar entrebancs a un projecte que, si finalment s’executa, serà perquè tard o prompte s’ha de fer perquè és massa necessari, però no per l’interés del PP”.

Miquel Bononad ha recordat que “el projecte de l’IES La Valldigna va nàixer quan els nacionalistes ostentaven la regidoria d’Obres. Va ser consensuat amb la Conselleria d’Educació, tant el projecte com l’emplaçament en “El Cambro”, i estava aprovat el procediment per obtindre els terrenys”.

El projecte va ser fins i tot publicat en el DOGV i va comptar amb consignació pressupostaria de la Generalitat durant dos anys. Ara, 10 anys després de la paralització del PP, està sense començar.

Bononad afirma que alguns dirigents del PP “haurien de menjar rabos de pansa ( per fer memòria ) i recordar que després de paralitzar-lo el van prometre a la Comunitat Educativa del centre per al 2000, després per al 2002, el 2004 i així fins el dia d’avui. El mateix Manolo Vidal va dir a principi d’any, i així està publicat, que el mes d’abril s’adjudicaven les obres i potser ho va dir perquè era època electoral, però el que és segur es que no han començat, ni de l’institut ni de la urbanització del sector”.

El Bloc celebra que, després de més de deu anys, el PP continue el camí obert i es puga acabar el que els nacionalistes varen començar, posant fi a una situació que ens ha col·locat a la cua de les zones educatives valencianes perquè a la Valldigna els estudiants del primer cicle d’ESO continuen rebent l’ensenyament a les escoles, en contra del que marca la llei educativa.

Gabinet de Comunicació Bloc Nacionalista Valencià de Tavernes de la Valldigna
bloc@tavernes.org