El Bloc ha instat al govern municipal del PP a interessar-se per l’estat del projecte de millora de l’estació de RENFE i, sobre tot, les gestiones dutes a cap per tal que l’eliminació de les barreres arquitectòniques siga una realiat quan ha passat mes d’un any que el PP es comprometera amb RENFE a donar una solució ràpida i no s’ha avançat una passa en el tema.

El Bloc en el plenari va demanar al PP, per tal que ho contestara per escrit, informació sobre les gestions fetes amb RENFE per tal d’agilitar el projecte així com quines característiques tindrà l’estació, única a la Valldigna, i si s’assemblara per les característiques i serveis a les de Cullera o Sueca, per exemple, i quina actuació concreta (pas subterrani, elevat…) pensa executar RENFE per a evitar travessar les vies.

Igualment vam preguntar per les causes que han fet que en mes d’un any, el PP no haja informat de l’estat de les gestions amb RENFE i si aquestes s’han produït, malgrat que la millora de l’estació té molta importància per als veïns i turistes de la Valldigna.
El Bloc vol recordar que a finals de l’any 2006, l’aleshores regidor d’Obres i ara alcalde Manolo Vidal va informar que en una reunió mantinguda amb el gerent de Renfe, Jose Enrique Cortina, havia conseguit el compromís d’una actuació ràpida per reformar l’estació.
A les poques setmanes, desembre del 2006, Renfe modificava els accessos a la segona andana de l’estació de Tavernes amb una obres menors que disminuïen el desnivell de prop d’un metre que havien de superar els usuaris després de veure’s obligats a travessar les vies.
Les obres menors substituïen els escalons de taulons de fusta, insegurs per la mobilitat i estretor, per una rampeta en la vorera que portaven a ¡¡¡uns altres escalons de formigó!!!! això si , més amples, però que no evitaven que els usuaris hagen de travessar a peu les vies per a prendre el tren en direcció a Gandia.
Les ridícules obres no cal dir no van solucionar cap millora per als usuaris, i menys fins i tot per a les persones discapacitades o amb deficiències físiques o motores, que continuen en greus dificultats i falta de seguretat per anar a l’andana del tren de Gandia. No es va eliminar el perill que suposa travessar les vies a pesar de la constància de problemes i caigudes de les persones majors.
Les promeses fetes per l’actual alcalde Manolo Vidal als usuaris no s’han complit potser perquè foren fruit de la precampanya electoral mes que de la realitat, i ara, després d’haver passat mes d’un any de la reunió i del posterior anunci de la millora urgent, l’estació de Tavernes esta igual i els serveis que presta son iguals de roins.
Continua la falta de seguretat i accessibilitat i la Valldigna segueix amb una estació totalment indigna del segle XXI i totalment inadequada per als prop de 300.000 passatgers de Tavernes, Benifairó i Simat que usen aqueix mitjà de locomoció a l’any. Tot això sense entrar ara en un altre problema com es la falta de servei de transport que atenga tots els viatges de tren.