El Bloc de Tavernes s’ha reunit avui per valorar el resultat de les passades elecciones al Congrés i al Senat del dia 9 de març.

Els resultats a Tavernes han estat:

Total votants…………………..11.035 ………… 81,34
Abstenció………………………… 2.531 ………… 18,66
Vots nuls……………………………….60 ………….. 0,54
Vots en blanc……………………….. 53 ………….. 0,48
PP …………………………………. 6.200 …………. 56,49
PSOE …………………………….. 3.733 …………. 34,01
EUPV-IR ………………………… 414 ……………. 3,77
BLOC-IdPV-EV-EE ………… 338 …………… 3,08
ESQUERRA-PV ………………… 73 …………… 0,67
I ALTRES ……

Font Resultats Província de València. Ministerio del Interior.

La devallada en votos de la nostra opció política respecte a les eleccions generals de 2004 no ha estat causada purament per una qüestió local sinó més bé general ja que ha ocorregut de la mateixa forma a totes les poblacions del País Valencià. Els agravis utilitzats pel Partit Popular com el tema de la immigració, les infraestructures i sobre tot el tema de l’aigua i el transvassament del Ebre han calat fort en l’electorat ajudat per la constant utilització partidista de Canal 9.

Davant d’això el PSOE no ha fet cap oposició al PP al País Valencià. El votant d’esquerres i nacionalista ha estat sensible al anomenat vot útil i de la por així que ha votat majoritariament al PSOE. A més a més els dos partits majoritaris han jugat a pervertir el sistema democràtic per la informació tendenciosa de que s’estaven votant un president del Govern de l’Estat quan en realitat s’estaven elegint diputats per cada circunscripció electoral (províncies). Han estat unes eleccions de la Televisió.

En el cas de Tavernes s’ha seguit el mateix esquema que a nivell de País Valencià. Comparant els resultats d’aquestes eleccions amb les del 2004 el PP ha augmentat uns 1500 vots, el PSOE ha perdut uns 200, el Bloc ha perdut uns 500 i EU ha perdut uns 200. Tenint en compte que els vots dels votants del Bloc i EU dificilment hauran anat al PP, el vots guanyats pel PP hauran vingut majoritariament d’antics votants del PSOE. De la mateixa manera els vots perduts pel Bloc i EU s’hauran corregut cap al PSOE.

Des d’aquesta premisa el PSOE ha perdut globalment uns 900 vots. Aquest fet posa en una difícil situació al PSOE local per a les pròximes cites electorals.