El Bloc va demanar en el ple d’aquest abril que s’ajornara per al proper l’adjudicació de la piscina coberta per tal que les empreses interessades presentaren un estudi econòmic-financer adequat. El PP va rebutjar la nostra proposta a pesar que la intervenció municipal havia qualificat amb un 0 i un 2 sobre 8 punts les dues propostes econòmiques presentades.
La intervenció municipal ha valorat amb un 0 la proposta econòmica de la UTE Metroval, Gente Urbana i Maderpark, a qui el PP ha concedit la piscina. La valoració de la intervenció és un fet més que suficient perquè el consistori es plantejara l’adjudicació immediata.
El Bloc, davant aquest fet tan greu, va demanar a l’alcalde i al govern popular que abans d’adjudicar la piscina demanaren a l’empresa que presentara un estudi financer viable, seriós i com cal i que també ho fera la segona empresa interessada , la UTE FCC-Aqualia, donat que el seu estudi econòmic havia estat valorat amb 2 punts.
El PP no va acceptar la petició del Bloc, petició que només buscava el benefici de la Hisenda Municipal i de Tavernes. Considerem inadmissible que una empresa concessionària presente un estudi econòmic tan deficitarii que el PP li l’accepte quan havia de ser el primer interessat en que les coses es feren ben fetes. No entenem quin interés té el PP en regalar la concessió a una empresa que presenta un estudi econòmic valorat amb un 0.
El Bloc, que havia manifestat en comissió que votaria a favor del projecte, finalment es va haver abstindre en el ple quan conéixerem l’informe econòmic de la interventora , un informe que PP va amagar en la comissió, una actitud que com a mínim és més que rebutjable.
En el plenari, l’actitud més fàcil per al Bloc haguera sigut caure en el populisme i votar a favor i prou, com han fet tots els altres partits a pesar de l’informe de la intervenció i de la mala situació económica de la hisenda local, però el Bloc sempre actuarà des de la més absoluta responsabilitat perquè volem que les coses es facen ben fetes.
El Bloc afirma que si la concessió depenguera de nosaltres s’hauria fet amb un estudi econòmic adequat, l’SPA i la resta de serveis haurien estat inclosos ja des del primer moment i no com millores i el nostre projecte hagués inclós una piscina olímpica que ens permeta fer competicions nacionals i internacionals amb tot els beneficis que això suposa per al nom de la ciutat, per a l’esport de qualitat i el turisme.
El Bloc havia demanat en un plenari passat un projecte amb SPA, pàdel i altres prestacions perquè Tavernes és una ciutat amb una entitat més que suficient per a tenir aquests serveis en la seua piscina, i ens trobàrem amb la sorpresa que va ser rebutjada pel PP que va vore com el seu projecte, que només contemplava una simple piscina, era aprovada també per la resta de partits.