El Bloc demana mesures urgents contra el "trip"

La regidora del Bloc de Tavernes de la Valldigna, Llum Sansaloni, ha demanat al Govern local del PP que s’establisca en el terme municipal zones d’estudi per a una nova plaga coneguda com trip, que afecta a moltes zones de cítrics.

La regidora nacionalista demana que s’envie un escrit a la Conselleria d’Agricultura per a que s’actue “de manera urgent” ja que “esta és una de les zones més castigades“. Sansaloni explica que “és incomprensible que Agricultura fins ara no haja fet cas a les peticions de l’ajuntament per a reunir-se i valorar la situació. Tavernes és una de les zones més castigades i els nostres agricultors mereixen que ens preocupem dels seus assumptes, i més en estos temps.

Sansaloni indica que, des del seu punt de vista, és moment de buscar una solució a esta plaga de trip, que tanta intranquilitat ha generat entre els productors.

El trip és una plaga que va apareixer fa un any en els camps de la Valldigna i en la veïna Ribera i que es presenta en forma de taques negres al voltant de la tija de la fruita. Segons els estudis efectuats pel Bloc “esta plaga pot vindre d’alguna importació incontrolada” assenayala Sansaloni, que remarca que “encara que no afecta a la fruita directament, si que danya la imatge de la pell, amb la qual cosa els cítrics dels nostres camps ho tenen difícil per a ser comercialitzats per la mala imatge que presenten.

S. Espinosa, Levante-La Safor

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *