El Bloc demana que s’estudie la plaga trip

El Bloc ha demanat l’establiment en el terme municipal de Tavernes de zones d’estudi per a la nova plaga coneguda com a “trip”. La petició efectuada en el ple passat inclou la sol·licitud de que l’ajuntament s’adrece per escrit a la Conselleria d’Agricultura amb l’objectiu de demanar-li la seua implicació de manera urgent i que aquests estudis s’efectuen de manera immediata atés que la Valldigna es una de les zones més castigades per la plaga.
És incomprensible que la Conselleria d’Agricultura fins ara no haja fet cas a les peticions de l’ajuntament de efectuar una reunió per valorar la situació. Tavernes es una de les zones més castigades i els nostres llauradors pensem que es mereixen, com a mínim, que ens preocupem dels seus problemes i de buscar solucions” manifestava la regidora del Bloc, Llum Sansaloni.
El Bloc vol recordar que les conseqüències de la nova plaga “trip” son molt greus per a la nostra citricultura i encara que inicialment va començar a afectar la producció de navelina, afecta ja a les ortaniques i fins i tot a les clemenvilles. “És per això que considerem que es deuen de prendre les mesures oportunes per a posar a l’abast dels llauradors de Tavernes alguna solució” ha indicat el regidora Llum Sansaloni.
El Bloc lamenta que a pesar de trobar-nos en una situació bastant greu, la Conselleria d’Agricultura no haja respost positivament a la convocatòria d’una reunió per valorar la situació.
La nova plaga “trip” es va localitzar fa un any en camps de la Ribera i la Valldigna. Es tracta d’un insecte del grup “trip” (Pezothrips kellyanus) que amb bastant seguretat va arribar als nostres camps procedents d’alguna importació no controlada. Aquesta circumstància, encara que això serìa un altre tema i problema, implica la necessitat d’efectuar un millor control de les fruites que ens arriben de l’exterior.
Els danys en els fruits se centren en la pell. La taronja es atacada quan es menuda i es aleshores quan els trips provoquen unes lesions al voltant del pessó que són inapreciables, però que es fan evidents com creix el fruit i formen com una mena de taques fosques y sense brillo. Aquestes lesions no afecten la qualitat del producte, però si que el deixen amb molt mala presencia el fruit i no es pot comercialitzar.
Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *