Propostes per al nou Pla E

El Bloc ha proposat en la Comissió d’Urbanisme del dia 19 de gener la consideració de les següents Inversions per al segon Plan E (Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local). Jordi Juan, portaveu del Bloc, ha indicat que “fem propostes realistes que beneficien tota la ciutat on intentem per una banda corregir deficiències de fa temps i per altra afrontar reptes de futur.

  1. D’acord amb el Plan E, i dins de l’apartat de “Construcción, adecuación, rehabilitación o mejora de centros educativos” el Bloc insisteix en la reparació de desperfectes generals com llum, aigua, pintura, millora dels paviments dels patis, la realització de menudes obres de manteniment com poden ser goteres, canvis en finestres, persianes, etc. i les inversions en mobiliari i noves tecnologies.
  2. Als apartats de “La rehabilitación o mejora de centros de servicios sociales, sanitarios, culturales y deportivos” y “Impulso del ahorro y la eficiencia energética, con utilización de energías renovables” proposem la millora de l’enllumenat d’El Vergeret i del Pavelló Cobert; la instal·lació de plaques solars de calefacció, la reparació urgent de les goteres i el canvi general dels finestrals exteriors trencats i renovació dels vestuaris en el Pavelló Cobert; la remodelació del front-tenis del Camp de Futbol i la instal ·lació de panells solars en els edificios de titularitat pública i centres educatius de la ciutat.
  3. El Bloc proposa dins del punt “Gestión y tratamiento de los residuos urbanos con criterios de sostenibilidad” la instal·lació de contenidors soterrats en el casc urbà i platja.
  4. En l’apartat de “Recuperación y conservación de áreas naturales y masas forestales” i “Conservación de las zonas de especial relevancia natural y bosques de ribera y protección y conservación del patrimonio histórico y paisajístico municipal” considerem que s’ha d’actuar en la conservació de les ruïnes del Ràfol, el molí del segle XVII del Cami Pla (de difícil financiació via el Pla Confiança de la Generalitat Valenciana ja que ara els municipis hauran d’avançar el finançament segons l’últim decret), les muralles ibèriques d’Els Castellets, la Torre de Guaita i l’entorn del jaciment de Bolomor, per al qual proposem la creació d’un Parc Natural Municipal que afecte tot l’entorn.
  • Així mateix, la senyalització dels abrics naturals de la cova “El Tabac”, “La Nevera” i la millora i neteja dels acessos a Les Creus, Fontetes de Cantus, Pla de la Sangonera i La Granata per fomentar el turisme de sender i com a mesura preventiva contra incendis forestals.
  • L’ampliació dels ullals “Gran”, “Penyetes” i “Gat” i la consolidació i repoblació arbustiva i arbòria i la repoblació de la falda de la Muntanya de Les Creus, amb instal·lació si cal de sistema de degoteig. Cal recordar que era el previst en la segona fase de la eliminació de riscos geològics fa una dècada i no s’ha dut a cap. Construcció del Parc del Sector 6 de la Platja (Torre de Guaita) i la remodelació i millora del paratge del Clot de la Font.
  1. Per últim dins de “Mejora del acceso a las redes e infraestructuras de las tecnologías de la información y de las telecomunicaciones fijas y móviles” el Bloc proposa la instal·lació d’una “Xarxa Wifi” municipal.
Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *