La Nit de Sant Joan passada hi va haver 12 morts i catorze ferit a l’accident de Castelldefels. La gent va passar per les vies de manera imprudent encara que eixa estació té pas subterrani per a passatgers. La situació no és la mateixa a Tavernes, on els passatgers han de creuar les vies per obligació, perquè no hi ha altre remei ni altra possibilitat de passar d’una andana a l’altra. I de vegades circulen trens de gran velocitat que no tenen parada a la nostra ciutat.

Tot això ho recordava el Bloc en el plenari de dilluns, quan sol·licitava que la corporació un posicionament comú i que és dirigira a ADIF, l’entitat responsable d’infraestructures per exigir l’execució del projecte que acabe amb eixa situació tan perillosa acabara ja d’una.

El regidor i portaveu del Bloc, Jordi Juan, va recordar a l’alcalde Manolo Vidal, que uns mesos després de ser nominat candidat a l’alcaldia i com a responsable d’obres que era de Tavernes, va mantindre diverses reunions amb responsables de RENFE d’on va eixir el compromís, segons es va dir en la premsa, d’un projecte de millora per a l’estació que anava a executar-se quasi de manera immediata.

El regidor del Bloc va demanar igualment que s’acometeren de manera urgent obres de millora de l’accessibilitat a Tavernes. No cal ni dir que una persona discapacitada ho té ben negre i ben malament per creuar les vies.

L’alcalde, Manolo Vidal, va reconéixer que eixe projecte s’havia promés però va recordar que estem en època de talls i que tot apuntava a que l’estació de Tavernes s’havia quedat fora dels projectes immediats.

La petició del Bloc es va plasmar en la decisió de fer un escrit conjunt i demanar l’agilitació del projecte.