Nota de premsa

La corporació de Tavernes, a petició del BLOC, ha acordat en el ple de juliol demanar a ADIF, entitat responsable d’infraestructures de RENFE, per exigir-li l’execució del projecte que acabe amb la situació de perillositat i total inseguretat de l’estació vallera.

El regidor i portaveu del Bloc, Jordi Juan, va recordar a la corporació que en desembre del 2006 es van celebrar reunions amb responsables territorials de RENFE per fer-los palés la situació de precarietat i perillositat de l’estació. De les reunions va sorgir un compromís de RENFE d’agilitar el projecte de reforma de l’estació per tal d’evitar, com ara passa, que els usuaris tinguen que travessar les vies en no haver cap pas elevat o subterrani per poder canviar d’andana. Totes aquestes obres, com va recordar el regidor del Bloc, havien d’iniciar un conjunt d’obres per tal de fer l’estació totalment accessible. Tot indica que este projecte ha quedat paralitzat.

El Bloc denuncia que malgrat haver passat quasi quatre anys, i a pesar de la situació de total inseguretat dels usuaris, no s’ha mamprés cap dels projectes anunciats. “Reiterem que ací, a Tavernes, els passatgers han de creuar les vies per obligació, perquè no hi ha altre remei ni altra possibilitat de passar d’una andana a l’altra. I de vegades circulen gents d’alta velocitat en sentit València-Gandia que no tenen parada a la nostra ciutat i creuen l’estació a alta velocitat”.

L’estació de Tavernes dóna servei tant a Tavernes com a la seua platja i a les poblacions de Benifairó i Simat, amb un total poblacional que en època estival pot superar els 50.000 habitants, un motiu més per atendre com cal la seguretat i millora del servei.