El Bloc augmenta fins quasi duplicar els vots en les eleccions d’ahir. Això li permet assolir 5 regidors, xifra mai aconseguida pels nacionalista d’ençà 32 anys de presència a l’ajuntament de Tavernes.
El PP ha estat el partit que més regidors ha obtingut en les eleccions municipals, en concret 8, i podem considerar-lo guanyador però per contra perd la majoria absoluta que venia ostentant des del 1999. 

El vertader  triomfador moral en obtindre 5 regidors és el Bloc, que aconseguia ahir el millor resultat històric a Tavernes després de mantindre una presència gairebé constant a l’ajuntament valler d’ençà les primeres eleccions democràtiques en l’any 1979. L’equip de Jordi Joan ha aconseguit 5 regidors i un rezolzament del 25%. L’alegria i el content era la nota dominant ahir en la seu del Bloc, i fins i tot, es va poder vore ulls entelats per les llàgrimes en alguns  emocionats exregidors vallers. 

No obstant això, va ser el PSOE qui més aplaudiments obtenia en la seua nacionalista al llarg de la nit en aguantar el “tiró” del PP i mantenir eixos 3 regidors que impedien una nova majoria absoluta del PP. En un moment de l’escrutini, el PP tenia 9 regidors front 2 del PSOE, situació que poc a poc es capgirava als 3 regidors socialistes davant el content i aplaudiments de la gent del Bloc.

Carment Canet, del PSOE, i Karina Vercher, d’EU, al front d’un grup de candidats d’ambdues formacions, es personaren a la seua del Bloc per felicitar a Jordi Juan i a l’equip  i comentar la campanya i els resultats. El candidat nacionalista, que no va poder moure’s de la seu seu fins la 1 de la matinada, va mantindre per telèfon una conversa amb Manolo Vidal  del PP, que va servir per intercanviar-se mútues felicitacions.

A la resta de la Valldigna destaca el cas de Simat, on el PP amb 6 regidors té majoria absoluta, mentre  el PSOE n’obté 2 i el Bloc, EUPV i  ERPV 1 regidor cadascun.

A Benifairó, el PSOE obté 4 regidors, seguit pel PP amb 3, EUPV 1 i BLOC 1.

A Barx, el PP té el millor resultat amb 4 regidors, seguit del PSOE 2, PdBARX 2  i el BLOC 1.

Ací podeu consultar els


RESULTATS DEL PAIS