L’esmena de Compromís demanant la inclusió del projecte de laminació i del riu Vaca a la Valldigna en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2013 ha estat desestimada amb els vots en contra del grup del PP en el Congrés de Diputats.
L’esmena de Compromís sobre el projecte de laminació i canalització del riu Vaca era la més important de les tres presentades que afectaven directament a Tavernes. En les altres dues esmenes presentades pel diputat de Compromís Joan Baldoví, al Congrés de Diputats es demanava l’acabament del projecte
de desdoblament de la Nacional 332 en el tram Cullera-Gandia i la regeneració de les  platges situades entre Tavernes i Oliva, zona costera molt afectada per la regressió de l’arena.
Les tres esmenes que afecten a Tavernes i la comarca Safor-Valldigna estaven incloses dins de les 131 presentades per Compromís, amb un valor global de 704 milions d’euros, i que beneficiaven les comarques i pobles valencians. Totes aquestes esmenes han estat rebutjades amb els vots del PP en el Congrés dels Diputats.
El projecte de millora del riu Vaca és de vital importància per a Tavernes i la Valldigna en ser l’única obra que pot acabar amb els problemes d’inundabilitat en el casc urbà i terme de Tavernes; possibilitarà
l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la urbanització del Vergeret i permetrà executar en el futur infraestrucutres tan importants com la circumvalació.
El grup municipal de Compromís-Bloc de Tavernes remarca que el projecte del riu Vaca està considerat d’interés prioritari i urgent en la Llei 11/2005, de Modificació del Pla Hidrològic Nacional i és d’aplicació forçosa. Al llarg de l’any 2011, el projecte va ser aprovat, licitat i valorades les ofertes d’execució presentades per diverses empreses, però l’arribada eixe mateix any de Rajoy i del PP al govern de la nació va motivar la paralització de l’adjudicació tot i que en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2011 hi havia una partida específica per a executar l’obra.
L’obra no va ser consignada en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2012, fet que va determinar la primera esmena de Compromís demanant la inclusió, una esmena que va ser rebutjada amb els vots en contra del PP, talment com ha passat ara la presentada en els pressupostos del 2013.
El grup municipal Compromís-Bloc de Tavernes, en plena coincidència amb el teixit social de la ciutat i de la Valldigna, considera que aquest projecte és de vital importància per a la ciutat i la comarca, i recorda que és un projecte previst de fa anys i actualment és l’únic d’envergadura que queda per executar a la Safor-Valldigna dins del marc del Pla Hidrològic Nacional.
El grup Compromis-Bloc de Tavernes, davant aquest fet i atenent les xifres dels Pressupostos Generals del 2013 considera que són els pitjors pressupostos que es podien presentar per als valencians i valencianes, i també per als vallers i valleres perquè no contemplen cap obra de les que ens són necessàries. La nostra comunitat representa el 10’8% total de la població valenciana i només rep el 4’89% de finançament estatal, amb la qual cosa baixa 6 punts, la meitat del que correspondria. Al mateix temps que la inversió estatal per cada valencià és de 128 euros mentre la mitjana per espanyol es de 236 euros.