Compromís-Bloc per Tavernes de la Valldigna ha rebutjat sempre tot tipus de violència – física, psicològica, religiosa…- i per tant condemnem, i amb la més forta fermesa, l’agressió rebuda per l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i amb l’agreujament d’estar feta per un altre càrrec públic com és un regidor del municipi de Favara.

Compromís-Bloc per Tavernes de la Valldigna considera inacceptable i inadmissible que l’agressor, una persona que reuneix la condició de ser regidor d’un partit, només tinga com a únics arguments l’ús de la violència física, l’agressió, com a recurs per fer valdre els seus arguments, perquè la validesa de qualsevol raonament es perd quan s’acompanya d’una conducta violenta.

Aquells que coneixem el tarannà del nostre alcalde sabem que és una persona dialogant i que davant de qualsevol acció o actuació seua, anteposa sempre el respecte a les persones i la bona educació. Per això és més greu aquesta agressió, perquè es violentà el talant democràtic i de diàleg de Jordi Juan.

Compromís-Bloc per Tavernes de la Valldigna considera que l’agressió perpetrada a l’alcalde de Tavernes cal valorar-la en una doble vessant. En primer lloc, és una agressió física i injustificada a una persona que ha demostrat sobradament el rebuig a tota violència i sempre presenta en les relacions interpersonals un tarannà dialogant i de respecte a les persones. En segon lloc, cal remarcar que és una acció més greu en anar contra l’alcalde de Tavernes, cosa que li dóna una connotació política per ser l’agressor un regidor d’un altre partit polític. L’alcalde de Tavernes és alcalde les vint-i-quatre hores del dia i els tres-cents seixanta-cinc dies a l’any.

Compromís-Bloc per Tavernes de la Valldigna considera que aquesta persona es contradiu des d’un principi, perquè presenta una denúncia per detenció irregular. Aquest mode d’actuar i de proferir informació falsa, fa palesa la falta d’arguments d’aquest regidor, per tal de justificar una agressió i usa una falsa denúncia prèviament premeditada, en compte de reconéixer el seu mal comportament.

Unamuno ja va fer palés que una de les característiques de la intolerància és atacar a la intel·ligència, usar la violència contra arguments: “Colpejareu però no convencereu “.

Comunicat de Compromís-Bloc