La Moció de Censura va contra Tavernes i perdem tots. El dimecres 29, segurament no es donarà una decisió definitiva perquè la legislació permet tota una bateria de recursos que ens farà viure amb incertesa els propers mesos, tal vegada fins que acabe la legislatura i açò no beneficia a ningú.

El govern ha treballat de valent, ha fet les coses bé, ha posat trellat a l’Ajuntament i el que és més important: no ha gastat el que no teníem. El pressupost presentat és impecable tècnicament, la mateixa oposició el va lloar al plenari. El problema va ser la no acceptació dels xantatges.

Hi ha gent que es pregunta com pot ser que 30.000 euros porten tant de mareig. No són els 30.000 euros: és la manera d’entendre la gestió municipal. Són uns principis ètics i responsables. La trànsfuga i l’oposició no pensen així. El nostre equip de govern està a l’Ajuntament per administrar responsablement els diners públics (paraules majors) i eixa és la forma en què cal entendre la democràcia.

Ha costat molt arribar fins on estem. Han segut dos anys intensos, de bona voluntat, de treball dur, de dificultats, de sacrifici. Estic orgullós del govern que hi ha ara al meu poble.

Altres no pensen així, entre ells, la trànsfuga i els regidors de l’oposició que han presentat una Moció de Censura agafada amb pinces, com diem ací. El divendres el poble va eixir a la Plaça per dir-los que no està conforme amb eixa Moció. Vol seguir amb el govern, el d’ara, els agrada com fan les coses. Són valents, treballadors, justos, honrats i amb imaginació. La forma de treballar de l’oposició de Tavernes massa la coneixem, res fa pensar que ha canviat. I això ara ens ho demostren en una actuació que, ells diuen, està emparada en la llei (nosaltres discrepem) però que no canvia res el fet principal: han segrestat el vot de més de 800 persones i es queden com si no hagueren trencat un plat.

Tal vegada el vertader fons de la qüestió va més enllà del nostre poble i veuen a Tavernes el que pot passar a tot arreu de les terres valencianes en les pròximes legislatures. Els progressistes, els que volem anar endavant, els que obrim la societat a les persones, els que estem al servei de tots, els que governem racionalitzant recursos, som perillosos per a certes ideologies.

Davant la Moció de Censura presentada al nostre poble per part de l’oposició i una regidora trànsfuga faig una crida als tres partits que formem este govern. Hem de seguir com una pinya i estar al costat dels regidors de l’equip de govern. No deixem que els que arruïnaren Tavernes i una trànsfuga ens aparten del nostre objectiu: treballar per millorar el nostre poble.

Perfecto Benavent Navarro
Secretari Local de Compromís