La tradicional marxa i Aplec del Puig celebrada l’últim diumenge d’octubre va reunir a militants i simpatitzants del BLOC de totes les comarques i als guardonats amb el BLOC d’Or que enguany van ser per a l’associació de Víctimes del Metro i als Docents Illes Balears.

Una gran representació de Compromís-Bloc de Tavernes, amb l’alcalde i regidors, va participar activament en les activitats de l’explanada davant del Monestir del Puig. En aquest àlbum podem veure l’animació que hi havia i la participació dels militants i simpatitzants del Bloc en la seua festa anual.

El secretari general del BLOC, Enric Morera, va posar en valor “la realitat potent de Compromís i el seu fort creixement polític i territorial en haver aconseguit una estructura sòlida en les seues bases que ha permès engegar una executiva i el Consell general de la coalició”.

El diputat de la coalició va ressaltar el pluralisme endèmic de Compromís com “un riu viu amb afluents diversos persones i col·lectius que treballen per un objectiu comú: defensar els interessos dels valencians i valencianes.”-i afegia- ” La nostra proposta és seriosa i sòlida. No som una cosa efímera i col•lectius com el de Montcada-Alfara que porten funcionant ja 30 anys ho demostren. Primer com Unitat del Poble Valencià i avui com Compromís, perquè evolucionar és una obligació per als quals volem construir el País Valencià i participar en el canvi”.

El canvi que Compromís vol liderar també exigeix canvis interns, per això “treballem en el procés de creació de noves formes democràtiques que servisquen per a elaborar un reglament de primàries amb el qual sumar efectius i persones al nostre projecte. I ho farem de la forma més transparent i neta possible: verificant els censos de participació per a evitar intrusismes o organitzant referèndums interns entre la militància si és necessari” ha anunciat Morera.

També va intervindre el diputat de Compromís en el Congrés dels diputats, Joan Baldoví, que va constatar la marginació a la qual ens sotmeten els polítics “valencians” en el Congrés en recordar “el decebedor de veure com el PP aplica el corró de la majoria absoluta i tomben esmenes i iniciatives justes i democràtiques mentre aproven lleis i decrets que contravenen els interessos del nostre poble a una velocitat de vertigen”.

Baldoví va criticar durament als diputats que es limiten a defensar els interessos del seu partit en lloc dels de la terra a la qual representen perquè “resulten triats ací per a representar-nos a Madrid però són els mateixos que perden de forma vergonyosa l’adjectiu de valencià en el moment en el qual creuen l’altiplà de Requena-Utiel perquè són els que estrenyen el botó del càstig en els Pressupostos Generals de l’Estat que literalment ens exploten”.

El diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista a Madrid també va aprofitar per a recordar que aquesta setmana s’aprovarà previsiblement la reforma del sector elèctric que “descaradament consagrarà els beneficis de la patronal elèctrica, perjudicarà als consumidors i penalitzarà l’autoconsum i que també ofegarà a les renovables i cooperatives elèctriques. I per a frenar lleis com aquesta fan falta diputats sense hipoteques; que pensen en les persones, que lluiten per rescatar a les persones i no als bancs, que porten les samarretes de la PAH en el Congrés, samarretes en contra de la LOMQE o de Jaume I. Les nostres samarretes”, va concloure Baldoví.

Àlbum de Compromís-Bloc al 36è Aplec del Puig.