Compromís-Bloc no és alié al greu problema d’olors i fums que sofreix la nostra localitat. Per això estem treballant des de la Regidoria d’Activitats i Medi Ambient en diferents línies.

 

Per una banda, assessorats per una consultora acreditada en la matèria, estem preparant una ordenança municipal de regulació d’alliberament d’olors a l’atmosfera. Davant la inexistència de cap normativa, ni comunitària ni estatal, esta ordenança reguladora de la qualitat olfactiva té com a objectiu aprovar un marc normatiu de referència i establir les mesures necessàries per a previndre i corregir les molèsties causades per les olors. El que pretenem és protegir les persones contra les emissions d’olors mitjançant l’exigència de requisits per a les activitats potencialment productores d’estes emissions. Així doncs, s’establirà un règim d’obligacions i sancions per a les activitats que provoquen nivells no tolerables d’emissions molestes

Per altra banda, com que les olors poden constituir un factor de contaminació atmosfèrica, de manera complementària a l’ordenança i amb la col·laboració d’un equip d’investigadors de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, es farà un estudi de la composició química de l’aire a la nostra localitat així com el seu origen, distribució espacial i temporal, dispersió en l’atmosfera dels principals contaminants que es puguen trobar i la seua relació amb les condicions meteorològiques per a poder descartar qualsevol exposició a agents roïns a la salut. El nostre compromís és clar, treballar per a donar resposta als problemes que té Tavernes i per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.