El concert de Xambó de sonets de Shakespeare serà este dissabte a la Casa de la Cultura de Tavernes

Amb el patrocini de la Mancomunitat de la Valldigna i la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes, este dissabte 30 podrem gaudir dels sonets de Shakespeare musicats per Rafa Xambó a les 20 hores

El dissabte 30, a les 20 hores, els valldignencs podrem gaudir del concert T’estimo tant. Sonets de Shakespeare, amb Rafa Xambó (veu i guitarra), Salva Vázquez (piano) i Matthieu Saglio (violoncel). El nou espectacle i disc de Xambó ens presenta un cantant sòlid i inspirat que, a partir dels versos del gran poeta universal, ofereix unes cançons insòlites en el panorama cultural actual.

La traducció de l’anglès l’ha feta Txema Martínez, el poeta de Lleida que, amb la seua traducció, ens ofereix un Shakespeare fresc, jove i genial. No debades, el llibre de Txema Martínez que recull tots els sonets de Shakespeare, editat per Eumo Editorial (2010), va rebre el premi Jordi Domènech de traducció de poesia. En la portada del disc T’estimo tant. Sonets de Shakespeare, Xambó compta amb del luxe d’un dibuix del desaparegut Andreu Alfaro.

El format de l’espectacle, piano –Salva Vázquez-, violoncel- Matthieu Saglio- i veu i guitarra -Rafa Xambó-, contribueixen a fer de l’experiència d’escoltar una vivència intensa que combina el bo i millor del format de trio clàssic amb els accents del jazz i el rerefons de la cançó popular contemporània. La ductilitat del piano i la intensitat lírica del violoncel s’alien amb la veu i guitarra de Rafa Xambó per a fer-nos sentir una experiència inoblidable.

Xambó canta l’amor adult que coneix les delícies de la carn, l’horror i les angoixes de la pèrdua, les paradoxes de la luxúria i els camins del vici i les falsedats, un amor homosexual, hetero i bisexual, sense els prejudicis de la indústria de l’entreteniment de masses, un passeig per les diverses formes de l’experiència amorosa que ens commou i ens mou al coneixement i a la il·luminació com només sap i pot fer la bona poesia.

William Shakespeare va escriure un bon grapat dels millors sonets d’amor (154) que s’han escrit mai. I ja fa més de quatre-cents anys. Els primers 126 a un jove amic/amant i la resta a la misteriosa Dark Lady. Fins i tot en esta ambigüitat sexual o bisexualitat el gran Will és un clàssic antic o ben modern, a l’estil androgin d’alguns dels grans artistes del segle XX. Sonets d’amor i de mort. De sexe i desesperació. Del pas del temps inexorable i la traïció. Del gaudi de la carn i el goig dels dies…