El col·lectiu Compromís-Bloc de Tavernes va viure ahir una gran festa democràtica amb l’elecció dels candidats que han de concórrer a les eleccions del parlament europeu el pròxim mes de maig.

Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot, serà el cap de llista de la candidatura a les europeus que presentarà Compromís en coalició amb altre forces, entre elles Equo i Participa, en haver-se alçat com a guanyador de les primàries al País Valencià. El mateix Jordi Sebastià va ser també el guanyador de la mesa de Tavernes.

L’horari de votació va ser entre les 6 i les 9 de la vesprada, i sobre un cens electoral de 255 van votar 194 persones, cosa que suposa una participació del 76% en aquestes primàries. Jordi Sebastià en va aconseguir 169 vots.

La coalició Compromís haprimarieseuropees esta l’única formació política a nivell d’Estat Espanyol que celebra primàries per a les eleccions europees. Les primàries decideixen tant el cap de llista com l’ordre que seguirà la mateixa.

La votació presencial a l’urna ha estat majoritària en aquestes primàries a tot el territori valencià, però cal destacar el caràcter telemàtic en les mateixes, car les inscripcions i vot es podia fer per internet. De fet, han estat 56 persones del cens de Tavernes les que ho han fet en aquestes primàries, majorment estudiants o persones que viuen fora de Tavernes.

A partir de La Cotorra de la Vall.