L’alcalde, Jordi Joan, va explicar com es van iniciar les gestions per a poder rebaixar la contribució (l’IBI) només entrar a governar Tavernes. Les cartes i peticions enviades a Gerència de Cadastre tenien com a objectiu aturar la gran pujada de la contribució que patien els veïns de Tavernes com a conseqüència de la revisió del 2006, quan estàvem en el “boom immobiliari” i els valors eren molt alts. Aquestes pujades, remarcava, les hauríem de patir fins el 2016.

L’alcalde explicava les gestions i com s’ha aconseguit rebaixar un 20% els valors cadastrals, amb la qual cosa s’aconsegueix estabilitzar les pujades previstes en el 2014, 2015 i 2016, que ja no es produiran. També va ressaltar que era molt important pensar i saber “que abaixa la contribució però important també és que deixarà de pujar”, en haver-se anul·lat l’increment cada any del 10% previst en aquests tres anys.

Al costat d’aquesta mesurava ressaltar la baixada del gravamen, indicant que no s’havia fet abans per estar pendent de la rebaixa del valor cadastral i va indicar que per marcar el 0’45 del gravamen es va tindre en compte les necessitats en despeses de l’Ajuntament i amb el mínim de 0’40 no podria funcionar.

“És una acció responsable i es  beneficia a ciutadans” va afirmar per concloure que la rebaixa de l’IBI farà que es deixen de recaptar de ingressa 1’2, 1’6 i 2’2 milions els pròxims anys, amb la qual hi ha 5 milions a les butxaques de les famílies per a les seues necessitats.