Juan Ponce, diputat a les Corts Valencianes per Compromís i responsable de les qüestions mediambientals en la coalició capçalera de “Primavera Europea” va visitar ahir de vesprada la marjal de la Safor i la platja de l’Auir, uns espais que Europa protegeix dins de la Xarxa Natura 2000.

Compromís volia reconéixer amb aquesta visita la gran riquesa medioambiental i la importància de les zones humides de la Safor, molt destacable i fer també un toc d’ateauir3nció sobre un fet inqüestionable: el medi natural saforenc està en perill per l’especulació que s’està promovent des del govern del PP de Gandia.
Juan Ponce, acompanyat per l’alcalde de Xeraco, Francesc Serralta, pel de Tavernes, Jordi Joan i pels regidors Lorena Milvaques de Gandia i Jordi Puig de Ròtova, tots membres de Compromís, ha visitat el mirador de la marjal de Xeraco, un espai rehabilitat de 2400 metres quadrats amb un observatori d’aus i mobiliari urbà.

Seguidament han anat a la platja de l’Auir, al terme de Gandia, una de les últimes platges verges de la Safor. Allí es va parlar sobre la normativa europea de auir1com reconeix la importància de les dunes encara existents i les protegeix com a Lloc d’Interès Comunitari (LIC) dins la Xarxa Natura 2000 i com “Primavera Europa” des del parlament europeu potenciarà i recolzarà tota aquesta protecció.

Front acò, Compromís denunciava que l’interés del govern de Gandia és urbanitzar la zona posterior a les dunes, l’anomenada restinga litoral. Entre les primeres actuacions agressores es compta situar-hi aquest estiu dos quiosquets (chiringuitos) il·luminats i no posar cap impediment per a que els seus usuaris no xafen les dunes.

Tots aquest temes han estat el tema de conversa i el posicionament de “Primavera Europea” a través del diputat de Compromís fins les 19 h, quan Juan Ponce ha marxat al Parc de Sant Pere de Gandia a una taula redona per parlar de l’agressió també d’aquest parc ciudadà.