Compromís-Bloc, integrat dins de la coalició “Primavera Europea” ha guanyat les eleccions europees a Tavernes en haver obtingut 2.162 vots, el 29 %. Això implica que el partit de l’alcalde Jordi Joan ha incrementat en casi 7 voltes el percentatge del 4’28% assolit en el 2009.

El PP ha estat el segon partit més votat amb 1878 vots i un 25%, el tercer el PSOE amb 1.116 VOTS i un 15%, seguit per EU amb 763 vots i l’10%. Més arrere queden Podemos amb 415 vots i el 5’5% i la UPyD, amb 400 vots i el 5’3%.. La resta de partits ja amb números i percentatges insignificants, on es pot citar a ER amb 125 vots i 1’6%.

La situació viscuda a Tavernes suposa una continuació del que s’observa en tota la geografia: una davallada del PP i del PSOE i l’aposta cada vegada més decidida per trencar el bipartidisme que tant ha ofegat a la societat valenciana en particular i espanyola en general els darrers anys.

Un triomf per al partit que lidera l’alcalde Jordi Joan que queda reforçat de cara el poble i cara a eixes eleccions municipals que tindran lloc exactament dins d’un any.

A partir d’una notícia de la Cotorra de la Vall.