El plenari de Tavernes va aprovar ahir amb els vots a favor de Compromís, el PSOE i la regidora no adscrita una moció que sol·licita a la mesa de les Corts que rectifique la proposa de resolució de llevar-li la condició de diputada a Mònica Oltra, per considerar que pot ser inconstitucional en vulnerar els seus articles 1 i 23. El text de la moció sol·licita als diputats que es neguen a participar en una votació que en el seu contingut és contrari a la democràcia i la constitució.

El plenari de les Corts Valencianes, que serà secret, per ratificar eixa decisió presa per la Mesa de les Corts amb només els vots del PP serà demà a les 9’45 hores.

El grup municipal de Compromís va indicar que les Corts i el PP no podem llevar-li a Mònica Oltra la condició de diputada durant un mes perquè és una condició atorgada pel poble, on resideix la sobirania segons l’article 1 de la Constitució i altres diputats no estarien legitimats per prendre eixes decisions.

Per a Compromís l’actuació que pretén dur el PP en les Corts Valencianes és un fet sense precedents d’atemptat a la democràcia, i per tant els demòcrates han de reivindicar la legalitat democràtica i l’expressió del poble en les urnes.

El PP, a través de Raquel Escrivà, va defensar la sanció i va acusar a Mònica Oltra de no complir el reglament i fer-ne cas omís quan el president la va expulsar i va qualificar de burla i ironia que es demane llevar-li la sanció a una persona “que es bota pel forro el reglament de les Corts i es burla de la resta de diputats i del diputat d’EU que prenia la paraula”. Va dir que també era una burla i ironia la presentació de la moció perquè en el plenari Compromís feia complir el reglament però s’havia de complir en tots els llocs.

L’alcalde Jordi Joan va respondre que no era una qüestió de reglament sinó de com s’ha de complir el reglament “i si a vosté li sembla correcta l’actuació de Cotino en les Corts Valencianes a mi m’ho posa molt fàcil per expulsar a qualsevol regidor del ple” i indicava que entre la primera i tercera vegada que l’havia cridat a l’ordre havien passat menys de 30 segons i si el reglament es gastara com Juan Cotino del PP, la meitat de les sessions acabarien sense diputats i sense regidors.

Pilar Altur, del PSOE va incloure en el text la possibilitat que es poguera votar que no i finalment Llum Sansaloni va recordar que la diputada Oltra va dir que no havia sentit la tercera amonestació i va remarcar el baix nivell democràtic de Les Corts Valencianes, amb una majoria absoluta del PP i on els representants de l’oposició no poden expressar tot allò que volen.

Nota:

El senyor alcalde s’ha quedat curt: no són 30 segons i en una demostració de rapidesa podeu cronometrar que entre el primer i tercer avís passen….. 13 segons!!! A més, els avisos són només per a Oltra, mai per a les dues diputades del PP que estan discutint amb Oltra, ni cap menció ni avis de res. Es veu en el vídeo. El sr. Cotino, president de Les Corts Valencianes, té una doble vara de mesurar els fets.

A partir de la Cotorra de la Vall.