La subvenció atorgada correspon a les ajudes per danys en infraestructures municipals i xarxa viària produïts l’any 2012, i que va sol·licitar l’Ajuntament de Tavernes, que rep un total de 44.202 euros, la qual cosa suposa el 50% del cost de les actuacions, calculades en 88.404 euros. El consistori abonarà el 50% restant del seu pressupost municipal.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, des de la Regidoria de Contractació competència de la regidora Llum Sansaloni, va sol·licitar acollir-se a les subvencions per a pal·liar els danys produïts pels incendis forestals i altres catàstrofes naturals ocorreguts en diferents comunitats autònomes l’any 2012.

Tavernes, arran del Reial Decret Llei de setembre de 2012 que, en l’article 4t, subvencionava els danys en infraestructures municipals i xarxa viària, que podia subvencionar fins al 50 per cent de les obres de reparació o restitució d’infraestructures, equipaments i instal·lacions i serveis de titularitat municipal, va sol·licitar ajudes per quatre actuacions concretes.

Sistema de bombeig i desaigüe del llac de la Goleta de la platja de Tavernes per un import de 30.000 euros. Reforestació amb arbres i massa vegetal de la muntanya de les Creus, zona nord del nucli urbà, per import de 12.000 euros. Restitució de terres i elements vegetals, avinguda de la Marina de la platja de Tavernes per un import de 31.404 euros. I restitució del sistema de bombeig i desaigüe del col·lector de l’avinguda de la Marina de la platja per un import de 15.000 euros, preus tots amb l’IVA inclòs.

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, ha destacat que “les subvencions i ajudes institucionals continuen arribant a la nostra ciutat amb total normalitat. Esta ajuda del 50% del Ministeri de l’Interior ens permet actuar en quatre zones del terme amb una necessitat evident d’actuació”.

A l’octubre de l’any 2012, Tavernes de la Valldigna fou un dels 38 municipis de la província de València designats pel Ministeri de l’Interior com a destinatari de les mesures urgents per a pal·liar els danys i ha sigut a finals del mes de maig de 2014 quan l’Ajuntament de Tavernes ha rebut la confirmació de la subvenció sol·licitada.