La regidora responsable de l’Àrea de Contractació, Llum Sansaloni, de Compromís, ha adjudica el servei a Vadespa, l’empresa que ha obtingut la màxima puntuació entre les cinc presentades. El import de l’adjudicacio és 328.965,52 €, IVA inclòs i pel període entre el 16 de juny del 2014 i el 15 de setembre del 2015. Les bases d’adjudicació incloïen les millores exigides en el protocol “bandera blava” quan a aspectes mediambiental, de reciclatge i altres de formació i conscienciació ciutadana.

Llum Sansaloni ha explicat que “l’empresa ha augmentat també els recursos humans, materials i d’horaris, també en el bany adaptat que duplica horari, cosa que millora el servei. Una altra millora important afecta a la formació dels socorristes, i l’empresa ha iniciat la contractació del personal amb la titulació que s’exigira a partir del 2017.”

La regidora de Compromís ha mostrat la seua satisfacció “perquè la nova adjudicació millora el servei que es venia prestant. Vadespa ha inclós en l’oferta un conjunt de recursos que milloren el servei als veïns i els turistes que ens visiten, tot en consonància amb les dues banderes blaves del nostre municipi”.

Llum Sansaloni ha confirmat que l’adjudicatària ha incrementat la dotació de personal en 2 socorristes a jornada completa tot l’estiu i en 2 hores l’horari en els mesos de juny i setembre. Una altra millora molt important, remarcava la regidora, “és que el bany adaptat amplia el seu horari a 4 hores al dia i s‘oferirà tot els mesos de juliol i agost”.

Vadepsa ha inclós com a millores en recursos materials una embarcació semirrigida amb motor foraborda de 40 CV, i equipament complet per als dos socorristes de tripulació, amb una valoració econòmica de 12.000 euros. També es dota el servei amb una moto d’aigua Yamaha Wave Runner, de tres places i 80 CV, i valoració econòmica de 12.000 euros.

Els vehicles destinats al servei s’incrementen amb 1 Quad Suzuki 160, dotat de bola de remolc, elements de rescats i farmaciola de primers auxilis para atenció a usuaris, amb valoració econòmica de 2.500 euros i 1 vehicle “tot terreny” marca Suzuki Vitara 4×4, que servirà de vehicle de transport per al coordinador i consta d’equipament de bola per a remolques, farmaciola, equip de transmissió i llums d’emergència, amb una valoració econòmica de 5.500 euros.

El servei de Salvament i Socorrisme de Tavernes comprendrà un mínim de set llocs de vigilància i dos punts de bany adaptat. El servei s’ha distribuït en tres temporades: la baixa, que comprén els dies festius de la Setmana Santa i el cap de setmana de Sant Vicent; la mitjana durant la segona quinzena de juny i primera de setembre i la temporada alta queda reservada per als mesos de juliol i agost.