La regidora de Contractació, Llum Sansaloni, de Compromís, confirma que el bany adaptat en les dues platges accessibles de Tavernes triplica enguany l’horari d’altres anys. El servei s’inicia el dia 1 de juliol i serà de 11 a 14 hores i de 16 a 19 hores tots els dies.

Llum Sansaloni, regidora de Compromís responsable de l’Àrea de Contractació, ha remarcat que es millora substancialment l’horari del servei del bany adaptat respecte a passades temporades amb l’objectiu de donar complida satisfacció a les demandes del col·lectiu afectat.

Aquesta millora no és l’única perquè, com ha assenyalat, les regidories de Manteniment d’Infraestructures, dirigida per Josep Llàcer, i la de Contractació de l’Ajuntament, han treballat per millorar les instal·lacions i amb un increment del personal assignat a aquest bany adaptat.

La regidora de Compromís ha confirmat que “l’horari de l’actual temporada de bany adaptat triplica l’horari de temporades passades i passa a ser sis hores diàries en lloc dels dos habituals. Per tant el bany adaptat s’ofereix entre les 11 i les 14 hores al matí i entre les 16 i les 19 hores a la vesprada. L’Ajuntament havia contemplat la mesura dins les possibles millores a oferir per les empreses i l’adjudicatària Vadespa la va fer seua i la tenia contemplada en la seua oferta”.

La regidora ha manifestat com a “bona prova de l’interés que té l’Ajuntament en oferir el millor servei a les persones discapacitades ha sigut l’oferta de 5 llocs de pràctiques per a estudiants de fisioterapeuta dins del programa la “Dipu et beca”. Els estudiants especialistes recolzaran les tasques en els dos llocs de bany adaptat que disposa Tavernes, un en la platja de “La Goleta” i el segon en la genèrica “Platja de Tavernes”.

Llum Sansaloni ha explicat que a partir d’este 1 de juliol s’incrementa en 3 persones la dotació de personal de vigilància, és a dir, un total de 10 socorristes aquàtics i 2 auxiliars per a bany adaptat, a més de cap de platja, conductor d’ambulància, patró d’embarcació i coordinador. Vadespa, l’empresa concessionària, té igualment prevista la realització de 7 tallers mediambientals i de primers auxilis en la platja al llarg de l’estiu.

L’Ajuntament ha adjudicat a l’empresa “Vadespa” el servei de salvament i socorrisme per un import global de 328.965,52 €, IVA inclòs per a les dues temporades estivals, la d’enguany i la del 2015. L’empresa ha millorat els recursos materials amb l’increment en la dotació habitual d’anys anteriors d’una embarcació semirrígida, de motor foraborda de 40 CV; una moto d’aigua Yamaha Wave Runner, de tres places i 80 CV i com a vehicles un Quad Suzuki 160 i un vehicle “tot terreny” marca Suzuki Vitara 4×4.

La regidoria de Manteniment, que dirigeix el regidor de Compromís Josep Llàcer, ha ultimat la darrer setmana les instal·lacions de dutxes, serveis i vestidors, les plataformes d’accés i la zona d’ombra per donar un complet servei.