L’Ajuntament de Tavernes i la Generalitat firmen un conveni per facilitar l’accés a la vivenda de persones necessitades. El conveni beneficiarà a les famílies que hagen perdut la seua vivenda per desnonament hipotecari o altres causes excepcionals.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, de Compromís, ha firmat un conveni amb la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat perquè les vivendes buides de titularitat pública siguen ocupades per persones que han perdut la seua vivenda habitual per desnonament o desocupació laboral.

El conveni que s’ha firmat ara es ve gestant des de temps i és el fruit de la reunió que Jordi Juan va mantindre temps arrere amb la directora general de l’Entitat d’Infraestructures, Inmaculada Garcia Pardo, i on se li va informar de les vivendes socials de patrimoni públic que la Generalitat té en el nostre municipi (veure fotografia).

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha explicat que l’objectiu del conveni “és facilitar l’accés dels col·lectius desfavorits a les vivendes i en especial les famílies afectades per desnonaments o que els seus membres estiguen desocupats. El règim serà el lloguer“.

L’alcalde ha informat que pròximament es crearà una comissió entre l’Ajuntament i la Generalitat per tal d’analitzar i valorar les sol·licituds i elevar la proposta d’adjudicació a la Direcció General d’ Obras Públiques, Projectes Urbans i Vivenda. Jordi Juan ha confirmat que “els interessats han d’estar inscrits en el registre de demandants de vivenda pública en règim de lloguer i complir les condicions aprovades en el Reglament de Protecció Pública a la Vivenda”.

El conveni preveu la col·laboració entre les entitats per analitzar la demanda de Tavernes i formular a curt i mitjan termini politiques en matèria de vivenda protegida, i possibles treballs de rehabilitació.