El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha presentat dues esmenes als pressuposts de l’Estat del 2015 referides a Tavernes i a la  Valldigna. Les esmenes afecten al riu Vaca i al jaciment de Bolomor.

La primera esmena presentada al govern de Rajoy pel diputat de Compromís demana la inclusió de 30 milions d’euros per destinar-los a les obres de drenatge i laminació del riu Vaca en el recorregut per la Valldigna i Xeraco. La segona esmena sol·licita 500.000 euros per al projecte de construcció d’un Centre d’Interpretació del jaciment de Bolomor.

L’esmena de la millora del riu Vaca serà, per tant, la quarta vegada que Joan Baldoví la presenta al Congrés (des de l’any 2012 fins el 2015 inclosos) havent estat rebutjada en les tres anteriors ocasions pels vots dels diputats del grup del PP.

L’esmena recorda el perill d’inundació de Tavernes i el terme amb ocasió de grans pluges. Els 30 milions es destinaran al projecte de millora, drenatge i laminació del riu Vaca, paralitzat pel govern de Rajoy en la fase d’adjudicació, i seria executat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer dins dels plans de la Safor-Valldigna contemplats al programa “Gestió i infraestructures del cicle de l’aigua” del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

La segona esmena sol·licita una inversió de 500.000 euros per destinar-la al projecte i obres d’un “Centre d’Interpretació” que, en opinió dels científics, es necessari per fer més visitable i més entenedor als visitants el jaciment de la Cova del Bolomor. La proposta va nàixer arran de la visita que el diputat feia al jaciment fa unes setmanes i durant la qual els investigadors li indicaren aquesta necessitat.

Aquest Centre d’Interpretació impulsaria la posada en valor del jaciment, i en facilitaria la difusió i el coneixement a la societat valenciana i seria un al·licient més dins de l’oferta turística cultural que ja ofereix Tavernes i la Valldigna.