Levante-EMV publicava ahir una entrevista amb l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan i Huguet, on anunciava les primeres decisions que vol abordar en el consistori després d’obtenir la majoria absoluta.

Un dels aspectes que pensa cuidar és el de la proximitat amb els ciutadans i “per a seguir exercint-la anem a crear la figura de regidor de barri, que servesca d’enllaç entre veïns i ajuntament”. També assegura que hi haurà un regidor dedicat a les relacions amb els altres partits polítics perquè i que la participació ciutadana tindrà molta importància “amb un regidor per a aqueix departament que va a tenir molt pes i un treball molt important. Un altre regidor s’encarregarà de la transparència perquè aspirem a ser un dels ajuntaments més transparents d’Espanya” al mateix temps que afirma que hi haurà una cartera que es dirà Regidoria d’Ocupació de forma específica.

Sobre l’èxit electoral, en haver obtingut una majoria absoluta opina que “els veïns han valorat el bon treball realitzat per Compromís en Tavernes i que han sigut un govern transparent, pròxim al ciutadà, accessible i que ha mirat pel ben comú” assenyalant igualment que l’oposició destructiva que ha efectuat el PP i el PSOE i els continus atacs personals, i no de gestió municipal, els ha passat factura.

Jordi Joan assenyala que una de les primeres mesures, amb independència que es porten els pressupostos del 2015 als primers plens, serà aprovar la modificació de crèdit necessària per a pintar passos de vianants, actuació que considera “molt urgent” assegurant que pensen dur a terme la proposta de “un pla d’inversió per barris amb participació dels veïns perquè la via pública de Tavernes té moltes necessitats”.

Jordi Joan, que ha aconseguit igualment l’acta de diputat per Compromís als Corts Valencianes, indica que treballarà perquè arriben infraestructures a Tavernes, a la Valldigna i la comarca de la Safor. “Vaig a lluitar perquè molts projectes que són a costa dels pressupostos de la Generalitat arriben a Tavernes i aqueixa va a ser una de les principals funcions com a diputat de Tavernes i la Safor”.

En l’entrevista, a preguntes del periodista J. A. Casanova confessa que Manolo Vidal li va telefonar la mateixa nit per a felicitar-li, cosa que va fer igualment el candidat d’EU, Eduardo Bononad, mitjançant un missatge mentre el candidat del PSOE no li ha cridat ni ha felicitat a Compromís.

L’alcalde de Tavernes considera igualment que ha de ser Mònica Oltra la presidenta de la Generalitat i considera que Ximo Puig no pot abanderar el canvi de la Generalitat perquè ha aconseguit els pitjors resultats de la història socialista i donada la seua predisposició “a passar pàgina” en els casos de corrupció mentre creu que Compromís és la garantia perquè retornen els diners.

L’entrevista aborda un dels temes sorgits tres dies abans de les eleccions: la denúncia efectuada per un policia local acusant de possible prevaricació a l’Ajuntament per haver donat carpetada a expedients de multes. Sobre açò, Jordi Joan confirma que no té cap notificació del jutjat i considera que “la denúncia ha sigut un pacte d’aquesta persona amb el PP per a cercar un titular a dos dies d’eleccions” i afirma que es tracta d’un assumpte purament administratiu d’una ordenança nova, recordant que les directrius donades a la Policia Local “són que primer es faça pedagogia, que s’expliquen les ordenances i en última instància sancionar, no anar per Tavernes com si fóra un ‘xèrif’”.

A partir de la Cotorra de la Vall