L’Ajuntament de Tavernes, a proposta del grup municipal de Compromís, va aprovar en la sessió plenària del passat dilluns 8 de febrer eliminar de manera progressiva totes les plaques i altres elements commemoratius on figuren noms de persones que hagen exercit càrrecs públics.

En la proposta s’abordava un tema que dissortadament està últimament d’actualitat com és la corrupció i l’honorabilitat d’aquells que ocupen un càrrec públic. Els darrers casos de corrupció que s’estan sabent ocorreguts els darrers anys en les administracions públiques valencianes ens avergonyixen a tots els ciutadans i ens fan plantejar-se el fet de retre memòria i honor a tot aquell que s’ha aprofitat del seu càrrec institucional.

L’alcalde de Tavernes i diputat a les Corts Valencianes, Jordi Juan ha assenyalat que: “Davant la corrupció, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna no pot romandre-hi aliè. No podem consentir que representants públics s’hagen servit de la seua posició i càrrec per a aconseguir prebendes que han redundat en un sever perjudici a la ciutadania, que ha vist esfumar-se, sense justificació, fons públics. És necessari, per tant, regenerar la vida pública, la qual cosa passa per tenir una actitud ferma i decidida de condemna i reprovació institucional de tots els càrrecs involucrats en casos de corrupció política per a enfortir l’autoritat i prestigi de les nostres institucions, dins i fora de les nostres fronteres”.

A banda d’aprovar la retirada progressiva dels elements commemoratius on figuren noms de persones que hagen exercit càrrecs públics, es va acordar que d’ara endavant i amb caràcter general, en la col·locació de qualsevol placa, cartell, element o distinció en qualsevol edifici o infraestructura municipal, no es farà cap al·lusió nominativa al càrrec públic de representació política.

Tal actuació vol ressaltar que l’obra s’ha fet gràcies i per al veïnat de Tavernes de la Valldigna, ometent el nom de l’eventual persona titular del càrrec de torn, la qual cosa evitarà també una possible atribució patrimonialista.

En tot cas, podrà fer-se referència al càrrec o institució, però sense ninguna referència, com ha quedat assenyalat, a la persona que en eixe moment exercia el càrrec.