Jacinta Rubio, regidora de Xeraco, ha estat elegida secretaria general del Bloc de la Safor-Valldigna en el congrés comarcal que aquesta formació ha celebrat avui pel matí a Gandia. La candidatura presentada per Jacinta Rubio ha obtingut 127 vots front a la presentada per Jordi Puig, que n’ha obtingut 70.El congrés comarcal del Bloc a la Safor-Valldigna presentava dues candidatures: una, la de Jordi Puig, a favor de l’aliança actual que configura Compromís i avalant el pacte amb Podemos i EU, i la de Jacinta Rubio, avalada pel sector més valencianista, oposada al pacte amb Podemos perquè es va aprovar sense tindre en compte la decisió de les bases i més partidaris de fórmules que donen més protagonisme al Bloc, el partit majoritari dins de la coalició Compromís, tal com indicava en el parlament del congrés previ a la votació.

El lema de la candidatura guanyadora és “La veu del Bloc, la veu de la Safor” i vol un canvi de idees i persones que represente a la gent que no havia estat escoltada en les grans decisions del partit.

La candidatura de Jacinta Rubio comptava amb el recolzament dels alcaldes del Bloc a la comarca: Jordi Joan de Tavernes, David González (Oliva), Francesc Serralta (Xeraco), Tomàs Ferrandis (Xeresa), Rosana Seguí (Guardamar) i els pròxims alcaldes per pactes de Bellreguard i Beniarjó, Àlex Ruiz i Marc Estruch, respectivament.

Els regidors de Tavernes, Javier Escrihuela i Noèlia Alberola, així com Raquel Pons formaran part de la nova executiva, així com l’exregidor de Simat Aureli Mansanet.

Consell Nacional

El congrés comarcal elegia també els 13 consellers del Consell Nacional que li corresponen a la comarca per nombre de militants. Dels 13 consellers elegits, 12 formen part de la candidatura presentada per l’equip de Jacinta Rubio, que en la seua qualitat de secretaria comarcal passa a ser membre nata del Consell Nacional.

De Tavernes foren elegits quatre, que acompanyaran a l’alcalde de Tavernes Jordi Joan, elegit en el Congrés Nacional del passat maig i a Lluís Pastor, conseller per formar part de l’Executiva Nacional.

Els elegits avui són Josep Llàcer, Noe Alberola, Raquel Pons i Jordi Martí. Cal indicar així mateix que Aureli Mansanet de Simat, també fou elegit com a conseller nacional.