L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha aclarit en el seu facebook les informacions que apareixen avui en certs mitjans de comunicació respecte a la visita institucional realitzada per membres de la corporació de Tavernes al jaciment d’Atapuerca. La visita institucional tenia com objectiu conèixer el model de gestió per adaptar-lo al jaciment de la cova de Bolomor, alguns dels investigadors del qual estigueren presents en la visita. L’alcalde és clar i afirma que en les informacions de la premsa “només es manifesta la visió del PP. Lamente que la meua versió no ha estat reflectida, tot i que, els mitjans de comunicació tenien tota la informació”.

Jordi Joan desmenteix en primer lloc les afirmacions del PP de que el regidor Perfecto Benavent va suplantar la identitat de l’alcalde, una acusació de la qual afirma “que fa riure”.

Les explicacions que fa l’alcalde indiquen que el regidor Perfecto Benavent en cap moment dóna el seu DNI a la Direcció General de Trànsit (DGT) per a dir que conduïa el cotxe. De fet, no caldria cap identificació del conductor perquè la sanció no comporta retirada de punts. També afirma que això s’ha explicat mil vegades: si Perfecto Benavent introdueix el seu DNI és només a efectes de tramitació, dins del procediment administratiu municipal de pagaments. Moltes vegades qui introdueix el DNI és un funcionari davant la qual cosa l’alcalde assenyala que “imagine que en estos casos a ningú se li passa pel cap pensar en una suplantació d’identitat. Açò ho sabia la premsa i el PP però no ho han publicat”.

Considerem prou lamentable l’actuació del PP perquè, segons hem pogut conèixer, eixe procediment administratiu de pagament i el perquè anava el DNI del regidor se li va explicar a la portaveu del PP el dimecres dia 17 en Intervenció. També el mateix regidor Perfecto Benavent li va assegurar que l’alcalde abonaria els 50 euros només tornar de vacances.

Però dins del context en que ens té acostumats el PP de Tavernes de manipular els fets, publicava l’endemà dia 18, en plenes vacances de l’alcalde, una nota de premsa on feia cas omís de les explicacions rebudes i afirmava que l’Ajuntament li pagava la multa a l’alcalde, quan tenia la paraula del regidor Perfecto Benavent que l’anava a abonar Jordi Joan en tornar de vacances. Però davant l’actuació ben poc lleial i ètica del PP respecte a la informació que havia rebut, Compromís va comunicar a l’alcalde la situació i aquest, encara en vacances, va procedir a abonar-li-la a l’Ajuntament.

Cal remarcar també que són completament falses les afirmacions del PP que l’alcalde i els regidors que visitaren Atapuerca han carregat despeses d’hotel a l’Ajuntament: L’Ajuntament de Tavernes no ha pagat cap despesa d’hotel del viatja a Atapuerca.

Les explicacions de l’alcalde són molt clares: “Quan la factura de l’hotel arriba a l’Ajuntament, en primer lloc, passa per registre. Al cap d’uns dies eixa factura arriba al Gabinet d’Alcaldia i eixa factura és rebutjada pel propi Gabinet d’Alcaldia. En el moment que els òrgans de govern rebutgen eixa factura, ni es tramita ni es paga ni res”. També va ser el mateix alcalde qui va informar d’un altre error en un dels concepte de les dietes.

De fet, continua explicant l’alcalde, eixa factura és rebutjada perquè té errades en les dates (on fins i tot es deia que havien estat 20 dies a Atapuerca) i també errades en els conceptes perquè s’havien posat totes les despeses en un únic concepte, quan només havia d’indicar la despesa dels regidors, ja que la dels acompanyants va al càrrec seu, com sempre s’ha fet.

El bo del cas és que tot això se li va explicar a la portaveu del PP el passat dilluns, quan els funcionaris li van informar i confirmar que eixa factura estava rebutjada per inexacta i que no s’anava a tramitar. D’eixa informació oficial, la portaveu en va fer cas omís a pesar que en la factura que ella tenia a la mà constava ben clarament “Rebutjada”, una factura exactament igual com la que podeu veure en la noticia.

Tot això ho sabia el PP quan ahir dimarts va fer la roda de premsa, però tot això ho va amagar amb un evident interès d’enganyar i de fer mal. També ho sabia la premsa, però excepte Las Provincias que sí que indica que el PP n’estava sabedor que la factura estava rebutjada, els demés no han publicat res de res d’aquesta circumstància.

Cal indicar que és lícit que l’Ajuntament pague als seus representants les despeses de l’hotel però en aquest cas, i perquè no hi hagués cap dubte de l’actuació dels regidors de Compromís, ho han pagat de la seua butxaca renunciant a les dietes que legalment tenen dret a percebre.

Eixa és la diferència entre nosaltres i el PP: mentre nosaltres donem totes les explicacions, els detalls i, en cas de dubte, paguem les coses de la nostra butxaca, ells, el PP, mai no expliquen res, roben a mans plenes milions d’euros i per descomptat, ells mai paguen res: encara estem esperant que tornen tot el que han furtat” conclou l’alcalde.

El PP té tanta corruptela, i amb actuacions com aquestes, només volen posar en dubte la tasca de govern i buscar titulars per fer creure que tots són com ells. El PP de Tavernes una vegada més demostra que està ancorat en la mentirà i manipulació dels fets – ¿o no és una manipulació amagar-los a la premsa quan els coneixen i se’ls ha explicat? – i que davant la bona gestió de Compromís, i de la qual no tenen mai res a dir, l’única preocupació que tenen és el “acoso y derribo” com siga i de la manera que siga de l’alcaldia, això sí sense preocupar-se dels problemes que té Tavernes com venen fent des de fa anys.

Publicat per La Cotorra de la Vall