Els representants de Compromís al Senat, mitjançant una proposició no de llei que es debatrà aquest dimecres, insten el Govern a recuperar en els pressupostos generals de l’Estat, així com també, incorporar entre les prioritats del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient els projectes d’Acuamed cancel·lats i ja presentats pel Ministeri en matèria hídrica en el territori valencià, que es trobaven en un avançat estat de tramitació i que no van arribar a materialitzar-se.

Entre aquestos projectes estava el projecte de laminació del Riu Vaca, obra de vital importància per a solventar els problemes d’inundabilitat i urbanístics de Tavernes com n’és el cas, per exemple, els de la urbanització del Vergeret.

Els episodis de fortes pluges en el nostre territori ens recorden la necessitat que aquestos projectes es facen realitat d’una vegada per totes. Any rere any Tavernes de la Valldigna sofreix situacions d’emergència, alertes hidrològiques, crescudes en els rius i inundacions que només seran pal·liades si es duen a terme les obres de laminació i millora del drenatge de la conca del Riu Vaca, paralitzades i anul·lades pel Govern de l’Estat.

Els veïns de Tavernes estem patint un greu prejudici degut a la falta d’inversions en el riu Vaca i mentrestant, el govern de Rajoy sembla que no vol solucionar els problemes d’inundacions i urbanístics de la nostra ciutat. A què estan esperant? Canviaran ara d’opinió?

PROPOSICIÓ COMPROMÍS SENAT

Compromís-Bloc Tavernes de la Valldigna
Gabinet de Comunicació i Premsa
C/ Mestre Serrano nº1 entresòl
46760 Tavernes de la Valldigna
compromistavernes@gmail.com