El govern de Compromís baixa un 4% el rebut de l’IBI per al 2018

• L’equip de govern de Tavernes ha tramitat la sol·licitud voluntària d’actualització dels valors cadastrals.

• Amb esta revisió a la baixa per tercer any consecutiu, Tavernes aconseguix una baixada acumulada del 30% del valor cadastral des del 2014.

El govern de Compromís de Tavernes de la Valldigna ha aprovat per al 2018 una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del 4%. Esta rebaixa del rebut serà possible gràcies a la sol·licitud voluntària del govern que lidera Jordi Juan de la revisió a la baixa dels valors cadastrals a la Gerència Regional de Cadastre. Esta baixada suposarà un descens en els ingressos municipals. No obstant, el govern local ha decidit no incrementar la base de l’impost municipal per a compensar esta caiguda d’ingressos amb l’objectiu que la baixada siga efectiva per al contribuent. A més, gràcies al sanejament dels comptes públics que s’ha aconseguit, esta baixada d’ingressos no es notarà en l’activitat inversora.

Cal destacar que esta es la quarta vegada que s’aplica una rebaixa en els valors cadastrals des que Compromís està a l’alcaldia de Tavernes, i la tercera que s’aplica en l’actual legislatura en què l’equip de Jordi Juan governa en majoria absoluta (7% en 2016 en sectors urbanitzables, 8% en el 2017 i 4% en el 2018), de manera que acumulem un descens del 30% des del 2014.

Amb estes successives rebaixes, des de Compromís hem treballat per posar ordre en este assumpte. Després del “catastrazo” del 2006, que va suposar que els valors cadastrals es multiplicaren per 4 a la localitat, hem aconseguir ajustar-los al valor real de mercat, i que de nou els contribuents noten l’ajust en el seu rebut repercutint-los la rebaixa.

Un altre efecte positiu de la baixada que ha aconseguit Compromís es que comportarà també les davallades d’altres impostos per als vallers com ara les plusvàlues, la compravenda d’immobles, la declaració de la renda i patrimoni, i l’impost de successions i donacions, i també es trobaran en una millor disposició per a poder accedir al sistema de beques.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *