Compromís denuncia la manipulació del PP respecte l’informe d’intervenció publicat en premsa

Compromís rebutja les acusacions d’ocultació de l’informe d’intervenció que la regidora portaveu del PP ha abocat a través d’una nota de premsa. Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna, ja li donà resposta al mateix ple municipal indicant que l’informe no s’havia tramitat perquè “la secció d’intervenció està redactant altres informes que aportaran més informació al respecte. Una vegada estiguen completats estos informes es duran a la següent sessió plenària”.

Així, el govern de Compromís ha demanat a la intervenció municipal altres informes per a disposar d’una informació el més amplia i completa possible sobre l’assumpte amb la voluntat de corregir qualsevol incorrecció en els procediments de contractació.

Per altra banda, respecte del contingut de l’informe que ha presentat la intervenció municipal, cal recordar que el procediment que ha seguit l’equip de govern per a dur a terme la contractació del servei de consergeria de la piscina municipal ha estat el mateix durant els últims anys, i no ha rebut cap objecció per part de la secció d’intervenció.

De fet, la proposta de necessitats de contractació que la regidoria d’esports ha presentat any rere any a la secció de personal inclou la contractació del personal que hauria de cobrir el servei de consergeria. La resposta d’este departament sempre ha sigut negativa, ja que les d’una banda les dures condicions que el Ministeri d’Hisenda imposa en la llei d’acompanyament de pressupostos, i d’altra l’estat ruïnós que deixà la gestió econòmica del PP a Tavernes, impossibilitava al consistori complir les exigències per a contractar a través de la borsa de treball. Aleshores, el govern municipal ha hagut de recórrer a una empresa externa per a cobrir este servei.

A més, la regidoria d’esport ha realitzat propostes de despesa per a retindré els diners i realitzar el pagament de les factures, i en cap ocasió s’ha rebut cap advertiment per part de la secció d’intervenció respecte a la tramitació de l’expedient de contractació del servei de consergeria. També s’ha de remarcar que el cost de contractació de la consergeria municipal a través d’una empresa privada no ha sigut en cap cas superior al cost de contractació directa per part de l’Ajuntament.

No obstant, la millora en les condicions econòmiques de l’Ajuntament, i la relaxació dels condicionants exigits pel Ministeri, ha permés per a este exercici que estes tasques es puguen cobrir amb la borsa de personal d’oficis múltiples municipal, sense haver de recórrer així a una empresa externa.

Una gran diferència amb les pràctiques del PP

Cal recordar que quan el Partit Popular de Tavernes estava al govern municipal, algunes empreses facturaren de manera fraccionada fins a 1,5 milions d’euros en contractes adjudicats a dit. Una pràctica que el Partit Popular ha seguit en diversos serveis, les xifres de les quals ascendeixen a xifres més que significatives i que superen amb escreix la quantia límit dels contractes menors.

A més, l’empresa que ha donat el servei de consergeria durant estos anys ve treballant amb l’Ajuntament des de l’època en què el PP governava a la ciutat, i facturava amb el govern popular més que ho ha fet amb el govern de Compromís.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *