El Bloc de Tavernes vol matisar als dirigents de l’associació “La Vall de Mar” que mai ha dit que els propietaris pagaran les quotes de sostenibilitat del PAI, sinó que serà l’ajuntament com a promotor, i per tant, serem tots els ciutadans a través dels impostos municipals.

El candidat del Bloc de Tavernes, Miquel Bononat, ha manifestat que l’afirmació dels dirigents de l’associació “és mentida i ells ho saben. Mai, ni en plenari, ni en els mitjans de comunicació o la Comissió de Govern, mai el Bloc ha dit que els propietaris pagaran la quota de sostenibilitat, sino l’ajuntament com a promotor de la revisió del PGOU. I l’ajuntament és el poble, i per tant el poble, tots i cadascun dels veïns, pagarem la quota derivada de la plusvàlua dels propietaris”.

Miquel Bononat recorda que la llei de pressupostos de la Generalitat Valenciana contempla els promotors com a qui ha de pagar 6 euros per cada metre i el promotor és l’ajuntament. “Els associats de la Vall del Mar han de saber que quan Bancaixa retira el PAI el govern del PP de Tavernes el presenta com a un projecte propi. Per tant, es el poble, i no els propietaris, qui pagarà la quota de sostenibilitat

El Bloc acusa als dirigents de “La Vall del Mar” d’amagar als associats i als veïns de Tavernes que per cada metre de sol requalificat se n’ha de comprar un de sol protegit. “Estem parlant de 6’5 milions de metros a comprar. La Llei del Paisatge es una llei feta i aprovada pel govern del PP de la Generalitat i no pel Bloc. Si els dirigents de “La Vall del Mar” no estan d’acord amb la llei que li la protesten al PP

El Bloc aconsella als associats de “La Vall del Mar” que s’assabenten del que diu la llei i que pregunten als seus dirigents quants diners pagarà cada veí de Tavernes per la quota de sostenibilitat. El Bloc vol deixar clar que sempre ha dit i explicat la Llei, aprovada i en vigor, i per tant s’ha de complir i en conseqüència, s’ha de pagar la quota de sostenibilitat.

Miquel Bononat ha remarcat que tots els ciutadans de Tavernes tenen dret a saber que la quota del govern municipal del PP eixirà sobre uns 2.400 euros per cada veí, propietaris i no propietaris. Com exemple, una família de quatre membres haurà de pagar sobre els 9.500 euros, més de milió i mig de les antigues pessetes.

Caldrà que els veïns es pregunten què han fet aquestes ultimes dècades els governs del PP i del PSOE, junt a algun sindicat agrari, per evitar la bancarrota dels cítrics que ara tant comenten” ha conclós Miquel Bononat.

Gabinet de Comunicació Bloc Nacionalista Valencià de Tavernes de la Valldigna
bloc@tavernes.org