El Bloc afirma que la eliminació d’una petita part de la línia d’alta tensió Alzira-Gandia al seu pas per Tavernes “no es deu a una exigència del govern municipal ni és un èxit del PP com volen fer creure als veïns”.
El candidat de Bloc Miquel Bononad afirma que “Iberdrola no ha eliminat cap línia, perquè eixa linia continua amb un traçat nou. És la línia construïda fa poc i que travessa la vall pel centre, des d’El Cambro al Clot de la Font. I per tant és més agressiva”.
El portaveu del Bloc afirma que Iberdrola està reunificant els ramals per tindre menors costos de manteniment i per això li interessa tindre un únic traçat per a totes les línies que vénen de Vilanova i d’Alzira per anar a Gandia.
El candidat a l’alcaldia, Miquel Bononat, remarca que la construcció del traçat d’alta tensió i de la futura subestació fa que les actuals línies que arriben a Tavernes “queden sense ús. Les línies han d’anar i tornar a la nova subestació no a la vella. Per tant, les de ara no aprofiten, i si no tenen cap ús, Iberdrola les desmunta. i no perquè ho vulga el PP”. La mesura afecta la línia de 136 KW que creua la vall des del Cambro, però també es desmantellarà la línia de 66 KW, que té entrada i eixida a l’actual subestació, perquè quedarà fora d’ús.
Bononad recorda que si Iberdrola les desmunta “és perquè no li aprofiten i això no és cap èxit del PP. No poden enganyar a ningú . El PP és el culpable del nou traçat amb l’agreujant que és aeri al nostre terme, mentre és soterrat a Benifairó i part de Simat”.
El Bloc acusa al PP de ser el culpable de què el traçat de la línea d’alta tensió passe per la Valldigna i li recrimina que com a fruit de la seua nefasta gestió passen per Tavernes dos ramals més, més agressius i amb torres molt més altes: l’un per la zona de l’Ombria i Bolomor al sud i un centre, que substitueix la d’Alzira.
Miquel Bononad qualifica d’estranya la decisió d’Iberdrola de desviar ara, en campanya electoral, la línia d’Alzira i fer-la córrer pel nou tram de línia d’alta tensió que encara en construcció i fora de servei. “L’única explicació que veiem és que Iberdrola li torna els favors al PP perquè aixi puga anunciar millores inexistents en campanya electoral”.

Gabinet de Comunicació Bloc Nacionalista Valencià de Tavernes de la Valldigna