El Bloc vol deixar clar a l’opinió pública que la falta de l’Estudi de Paisatge i altra documentació necessària en el tràmit de revisió del PGOU no es pot justificar, com va fer el PP en el ple passat, dient que va ser un “oblit”, una “omissió involuntària” o un “error material”.
El Bloc va denunciar en el ple d’aprovament del “Concert previ” i en els posteriors, i també ho feren entitats com AFECOPA i COEVA, aquestes mancances. Per tant “cal que el PP explique a l’opinió pública qui el va assessorar per a dir que no faltaven documents que inclou la llei. La postura del PP ara es veu era un engany als veïns de Tavernes fet conscientment amb l’objectiu electoralista d’aconseguir vots amb promeses de guanys fàcils i sense cap fonament”.
En novembre del 2006 es va aprovar la revisió del PGOU i ara, any i mig després el PP ha reconegut (ple d’abril del 2008) que a l’exposició pública de gener del 2007 faltava l’Estudi de Paisatge que el Bloc li va reclamar en múltiples ocasions en base a la vigent llei valenciana.
Per al Bloc, el PP no pot argumentar “omissió involuntària” o “error material” perquè el govern municipal del PP era conscient que se li reclamava la documentació completa en base a la llei valenciana vigent, però sempre responia a les preguntes dels plens afirmant que estava tot correcte i que els assessors li deien que no calia cap document més.
A banda de les preguntes en plens, cal recordar que les al·legacions del Bloc a la revisió del PGOU (gener 2007) deien dir clarament que “faltava el corresponent Estudi de Paisatge i altres documents exigits per la llei per als Concerts Previs, i entre aquests esmentaven el Pla de Participació Pública, els plànols amb la delimitació i valor de les unitats de paisatge, i els plànols amb la delimitació del sistema d’espai oberts”. El Bloc afirmava a les al·legacions, i ara ho reiterem, que s’estava incomplint la llei en tot el procés, sobre tot la part referida a la participació activa dels ciutadans.
El Bloc denuncia que el PP no ha contestat cap de les al·legacions presentades, entre elles les del Bloc, malgrat que fa quasi 15 mesos que es va acabar el termini potser perquè encara ni les ha llegides. Davant aquesta situació, caldria que el PP o els seus assessors assumiren les responsabilitat i reconegueren que en les seus manifestacions va primar només obtindre un guany electoral perquè la revisió i per tant l’aprovació del PAI no es podia fer en eixes circumstàncies.