L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan ha estat un dels representants que han intervingut en la Trobada Municipalista, celebrada a Burjassot, i on s’han aplegat representants de sindicats i del PSPV-PSOE i d’EUPV.

Aquesta primera Trobada Municipalista té com a objectiu un pronunciament clar i enèrgic en contra de la Reforma de l’Administració Local que pretén aprovar el Govern de Mariano Rajoy (PP) i per la qual els pobles menuts voran reduïdes les seues competències a la mínima expressió i les que els queden, quedaran a expenses que la Diputació perquè fixe un servei que no tindrà en compte, la proximitat, l’accés de la ciutadania, ni tampoc la qualitat del mateix…..

La gran mentira del projecte del PP és que s’excusa en estalviar, oblidant que del deute públic espanyol el 80% és de l’Estat espanyol, el 15% de les autonomies i nomes el 5% dels ajuntaments, pero quasi tot s’acumula en les grans ciutats.

Els PP busca excuses quan tot és un pas mes cap a l’austericidi que ens han imposat els bancs, i que el PP i el PSOE han consentit amb un model més centralitzador i menys democràtic.

Però la conseqüència més greu i perversa d’aquesta llei, és la gran quantitat de persones que es veuran afectades. No sols els treballadors als ajuntaments, si no els usuaris dels serveis que en l’actualitat s’ofereixen i que ja no es podran donar: Serveis Socials, les escoletes infantils municipals, els centres d’educació d’adults

Això pot representar al País Valencià, si tenim en compte treballs directes i indirectes, la pèrdua de 25.000 llocs de treball que es poden destruir. En molts pobles, o bé desapareixerà l’Ajuntament com a empresa principal del pobles, o haurà de privatitzar la major part dels serveis que en l’actualitat es donen des del sector públic.

Front aquest model del PP, Compromís reivindica el foment de la gestió de proximitat i apostar per un finançament adient de l’administració que la suporta, es a dir, l’administració local, una de les grans assignatures pendents de la democràcia.

Els ajuntaments reben un 12% dels recursos de l’Estat i Compromís reivindica el sistema de terços en la participació d’aquestos recursos (33 % Estat, 33% CCAA i 33% als municipis). En tot cas, i per garantir una gestió mínimament escaient de la proximitat, a les administracions locals no haurien de participar en un percentatge inferior al 25%.

A partir de la informació de la Cotorra de la Vall