La portaveu del grup municipal Compromís-Bloc de Tavernes de la Valldigna, Llum Sansaloni, ha presentat una moció en el plenari de març per sol·licitar la retirada del avantprojecte de llei dels drets del concebut i de la dona embarassada.

….

El Govern de l’Estat pretén reformar la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, referida a aspectes normatius de la salut sexual i reproductiva, a més de regular l’ interrupció voluntària del embaràs.

Aquesta llei, sempre millorable com quasi totes les lleis que regulen la nostra
societat, recollia mesures de prevenció, mesures de planificació familiar i mesures d’educació, totes elles necessàries i que no contempla l’ avant projecte de llei presentat pel Govern de l’Estat.

Compromís-Bloc de Tavernes de la Valldigna considera que no és d’estranyar que la proposta presentada no contemple aquestes mesures perquè la llei que se’ns vol imposar està feta a mesura dels qui condemnen, almenys sobre paper, qualsevol relació fora del matrimoni que no siga amb finalitat reproductiva i per tant rebutgen, almenys sobre paper, els mitjans anticonceptius.

La llei que se’ns vol imposar està feta a mesura dels qui s’oposaven a que es donara una assignatura d’educació sexual a l’escola, a l’escola pública. Una educació molt necessària no sòls com a prevenció d’un embaràs no desitjat sinó també com a mesura de protecció de la salut.

Per a Compromís-Bloc de Tavernes de la Valldigna, la proposta de llei presentada pel PP naix des de la hipocresia i el fanatisme, perquè per tots és conegut que les filles dels que s’ho podien permetre econòmicament anaven a altres països a avortar, i les altres, les filles de famílies de classe social mitja i baixa es veien obligades a caure en mans de desaprensius que posaven en risc la seua vida.

Una hipocresia latent que amb aquesta proposta de llei pretén obligar a una dona o parella a tindre un fill, encara que no li puguen donar una casa ni un futur, per haver estats desnonats i per haver decidit el govern central salvar a la banca abans que als ciutadans.

Una hipocresia latent que pretén obligar a una dona o parella a tindre un fill sabent que el seu fill naixerà amb malformacions físiques o psíquiques, perquè, el mateix govern que l’obliga ha reduït a quasi res, les dotacions econòmiques destinades als dependents.